Ce a prezentat Ponta la intalnirea cu directorii companiilor americane

Premierul Victor Ponta a prezentat, vineri, la New York, in cadrul unei intalniri cu directorii companiilor americane, perspectivele economiei romanesti, printre care si procesul de listare internationala a companiilor Petrom, Romgaz si Electrica, informeaza Guvernul. Dupa acea discutie, premierul le-a cerut ministrilor sa realizeze un "update" la foaia de parcurs pe zona comerciala cu SUA, aratand ca este nevoie de indepartarea oricaror bariere pentru marii investitori americani astfel incat Parteneriatul strategic sa fie eficient si din punct de vedere economic, nu doar politic si militar.

acum 87 luni (14 Feb 2015)

Premierul Victor Ponta a prezentat, vineri, la New York, in cadrul unei intalniri cu directorii companiilor americane, perspectivele economiei romanesti, printre care si procesul de listare internationala a companiilor Petrom, Romgaz si Electrica, informeaza Guvernul.

Reuniunea a fost organizata de catre Business Council for International Understanding, o organizatie neguvernamentala de sprijinire a exporturilor si investitiilor americane in strainatate, infiintata in 1955 de catre fostul presedinte al SUA Dwight D. La eveniment au participat si Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, si Lucian Anghel, presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti. Acestia au prezentat evolutiile recente specifice pietei de capital din tara noastra si procesul de listare internationala a unor mari companii romanesti, precum Petrom, Romgaz si Electrica", transmite Guvernul.

Joi, premierul Ponta s-a intalnit cu reprezentanti ai unor companii americane, aflate in proces de evaluare a viitoarelor investitii in Europa Centrala si de Sud-Est, interesate sa cunoasca evolutiile economice recente din Romania si stadiul relatiilor bilaterale oficiale, fiind prezenti reprezentanti ai companiilor ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken.

O misiune economica organizata de catre Departamentul Comertului din Statele Unite ale Americii va veni in Romania in luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice si securitatii cibernetice.

Premierul Victor Ponta se afla in vizita in Statele Unite ale Americii pana duminica, el anuntand ca se va intalni, la Washington, cu secretarul de stat al Comertului si cu reprezentanti ai mediului de afaceri american.

Dupa acea discutie, premierul le-a cerut ministrilor sa realizeze u... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro