Ce a facut un roman cu restaurant in Spania pentru a se adapta legii antifumat

Ce a facut un roman cu restaurant in Spania pentru a se adapta legii antifumat

Legea antifumat care va intra in vigoare si in Romania, din 16 martie 2016, a pus pe jar multi proprietari de restaurante care se asteapta la un recul al afacerilor cu cel putin 10-15%. "Dupa introducerea legii proprietarii de reastaurante din Spania au luat decizia de a acoperi terasele si au recurs la o metoda des intalnita acolo: acoperisul retractabil", a explicat Sorin Barbu.

acum 92 luni (9 Feb 2016)

Legea antifumat care va intra in vigoare si in Romania, din 16 martie 2016, a pus pe jar multi proprietari de restaurante care se asteapta la un recul al afacerilor cu cel putin 10-15%.

Ruxandra Ulici Focsa, originara din Oradea, este managerul restaurantului "Acasa" din Velilla de San Antonio (Madrid). Acesta are specific romanesc si este si locul de intalnire al mai multor romani care traiesc la Madrid.

"Aceasta lege a afectat multe restaurante si baruri din Spania. Dar au existat localuri care, in limita spatiului de care dispuneau, au deschis terase unde sa se poata fuma.

Obrazul subtire cu investitie se tine

Managerul restaurantului "Acasa" din madrid mai spune ca amenajarea terasei a costat ceva bani. "Legea a venit la mai bine de patru ani de la deschderea restaurantului. Pentru amenajarea terasei am investit in jur de 20.000 de euro. Aici este vorba de inchiderea terasei si de climatizare", mai spune Ruxandra Ulici Focsa.

Jurnalistul roman Alin Sacacean de la publicatia Romania Expres din Spania sustine ca dupa ce s-a introdus legea antifumat comportamentul clientilor de restaurantelor s-a modificat. Iau masa impreuna si pot veni si cu copiii la local", a precizat Alin Sacacean.

Cat despre incalcarea legii de catre proprietarii restaurantelor nici nu se pune problema. Ea spune ca cei care tin sa fumeze la restaurant accepta mici comproimisuri, mai ales iarna. "Chiar daca este frig si clientul vrea sa fumeze, merge si serveste masa la terasa", mai spune managerul restaurantului "Acasa".

Si proprietarii romani de restaurante cu specific Spaniol din Bucuresti spun ca si in Romania va trebui sa se respecte legea care nu permite fumatul in spatii publice. Proprietarul retelei de restaurante Alioli, Sorin Barbu confirma ca in Spania au fost facute investitii.

"Dupa introducerea legii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro