"Ce-a facut moldoveanul cand a vazut prima data trenul? Cele mai bune bancuri cu moldoveni

Moldovenii din Romania spun despre ei ca sunt ospitalieri, veseli, talentati si credinciosi, pe cand multi din celelalte regiuni ale tarii ii socotesc lenesi, saraci, violenti, nespalati, needucati. Acum ma duc, trag de funie si pana sa pun gura la apa sa si termina si trebuie sa astept iar sa se umple galeata, iar trag de funie, dar tot asa patesc 7. Va mai recomandam: "De ce fug moldovenii dupa salvare?

acum 110 luni (21 Mar 2015)

Moldovenii din Romania spun despre ei ca sunt ospitalieri, veseli, talentati si credinciosi, pe cand multi din celelalte regiuni ale tarii ii socotesc lenesi, saraci, violenti, nespalati, needucati.

Prin urmare, toate aceste lucruri au devenit sursa de inspiratie pentru bancuri pe seama moldovenilor, desi romanii in ansamblul lor sunt niste maestri ai snoavei.

Totusi, crearea unui portret al moldoveanului, pornind de la bancurile care-l au drept personaj, nu poate fi prea prietenoasa.

Asa rezulta si din bancurile cu moldoveni de mai jos.

BANCURI CU MOLDOVENI

1.

viteza 1 ...razamat (rezemat)

2. Sarbatoarea mucenicilor ii pune la grea incercare pe moldoveni: trebuie sa bea doar 44 de pahare!

3. La curtea lui Stefan-cel-Mare, vine un sfetnic:

- Maria ta, Maria mea e la tine?

4. De ce isi plimba moldovenii copii cu roaba prin beci?

5.

6. Trei moldoveni la oras se intalnesc dupa o perioada de timp pentru a-si impartasi experientele:

- Ce bine era la tara, ma! Pe jos scandurile erau drepte si puteam linistit sa merg dintr-un cap' in altul al camerei. Aici, la oras, ametesc sa tot urmaresc sipcile alea mici de pe jos!

- In fiecare seara, cand vin acasa, trebuie sa scol din somn trei vecini pentru ca pe lift scrie "Numai pentru patru persoane!" De fiecare data cand mi se facea sete acasa ma duceam la cismea si beam dupa pofta. Acum ma duc, trag de funie si pana sa pun gura la apa sa si termina si trebuie sa astept iar sa se umple galeata, iar trag de funie, dar tot asa patesc

7. Care e diferenta dintre o frantuzoaica si o moldoveanca? Dupa o noapte de amor frantuzoaica iti zice: "esti un amant asa de bun!", iar moldoveanca: "ali tali sunt toati mobilili astia?"...

8. Moldovenii s-au hota... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro