Ce a discutat Donald Trump cu secretarul general al NATO. Cei doi au pus la cale viitorul Aliantei Nord-Atlantice

"Amandoi au subliniat importanța ca NATO să se inscrie intr-o traiectorie de durată" și au evocat politica Alianței in acest "nou mediu de securitate" marcat de amenințarea teroristă, se mai menționează intr-un comunicat de presă.

acum 78 luni (19 Nov 2016)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că a discutat cu preşedintele ales al SUA, Donald Trump, despre viitorul Alianţei Nord-Atlantice şi despre importanţa"unei creșteri a cheltuielilor de apărare" ale statelor aliate, citează Agerpres.

Intalnirea de vineri a fost primul astfel de eveniment pe care Stroltenberg l-a avut cu Trump după alegerile desfășurate in SUA pe 8 noiembrie.

"Amandoi au subliniat importanța ca NATO să se inscrie intr-o traiectorie de durată" și au evocat politica Alianței in acest "nou mediu de securitate" marcat de amenințarea teroristă, se mai menționează intr-un comunicat de presă. We both underlined the enduring importance of #NATO and increased defence spending.— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) November 18, 2016

Intr-un interviu acordat in luna iulie publicației The New York Times, la o intrebare legată de acțiunile amenințătoare ale Rusiei la adresa țărilor baltice, Trump a răspuns că, dacă Rusia le va ataca, atunci el va decide să le vină in ajutor numai după ce va analiza dacă aceste națiuni "și-au indeplinit obligațiile față de noi". "Imi doresc să pot continua să respect alianțele incheiate, dar pentru aceasta aliații trebuie să inceteze să profite de generozitatea pe care Statele Unite nu și-o mai pot permite", a afirmat Trump cand incă era doar candidat la președinție, precizează sursa citată. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro