CCR se joaca cu DEX-ul. "Faptul ca apeleaza la acest standard cand vine vorba de drepturi cetatenesti nu poate decat sa ne puna pe ganduri"

CCR se joaca cu DEX-ul.

> Decizia, initial comunicata pe 20 iulie 2016, scoate la lumina o serie de informatii noi si ne arata o Curte Constitutionala descotorosindu-se, rand pe rand, de obligatiile sale privind respectarea egalitatii in drepturi a tuturor cetatenilor. Curtea separa, in decizia sa, familia de casatorie, spunand: "Notiunea de viata de familie este complexa, cuprinzand inclusiv raporturile de familie de fapt, distinct de relatiile de familie rezultand din casatorie, a caror importanta a indrituit legiuitorul constituant sa evidentieze distinct, in art.48, protectia relatiilor de familie rezultand din casatorie si din legatura intre parinti si copii" (pg.

acum 88 luni (14 Oct 2016)

>

Decizia, initial comunicata pe 20 iulie 2016, scoate la lumina o serie de informatii noi si ne arata o Curte Constitutionala descotorosindu-se, rand pe rand, de obligatiile sale privind respectarea egalitatii in drepturi a tuturor cetatenilor. In acelasi timp, Curtea face o distinctie mai clara intre conceptul de familie si cel de casatorie.

In primul rand vedem o prezentare de ansamblu a argumentelor juridice ale Coalitiei pentru Familie, axate in principal pe documente internationale privind familia, pe argumentarea biologica privind reproducerea.

Vedem mai apoi o serie de amicus curiae depuse din partea unor organizatii internationale cum ar fi ILGA Europe, Amnesty International, sau nationale cum ar fi ACCEPT sau alte ONG-uri de pe zona anti-discriminare, argumentand ca initiativa Coalitiei ar restrange o serie de drepturi.

Coalitia pentru Familie a strans, asadar, 2,7 milioane de semnaturi din 39 de judete plus Bucuresti.

Numarul total al semnatarilor initiativei de modificare a Constitutiei scade de la 3 milioane la 2,7 milioane. Coalitia pentru Familie a depus in fapt 2.760.516 de semnaturi, din care Curtea a gasit peste 62.000 cu probleme, anuland o serie de liste de semnaturi. Conform Curtii, sunt indeplinite conditiile tehnice pentru a initia o modificare a Constitutiei, anume minim 500.000 de semnaturi din minim jumatate din judetele tarii, cu minim 20.000 de semnaturi din fiecare judet. Coalitia pentru Familie a strans, asadar, 2,7 milioane de semnaturi din 39 de judete plus Bucuresti.

Curtea separa, in decizia sa, familia de casatorie, spunand: "Notiunea de viata de familie este complexa, cuprinzand inclusiv raporturile de familie de fapt, distinct de relatiile de familie rezultand din casatorie, a caror importanta a indrituit legiuitorul constituant sa evidentieze distinct, in art.48, protectia relatiilor de familie rezultand din casatorie si din legatura intre parinti si copii" (pg. C... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro