CCR nu a decis si stabilirea unui prag de deces privind abuzul in serviciu | OPINIE

Se pare ca femeia, informatician de 42 de ani, a fost foarte afectata de activitatea depusa pe parcursul examenului de Bacalaureat dar si de un conflict cu conducerea scolii. Un alt exemplu pe care vi-l prezint tine de miile de documente inutile pe care o comisie de examen trebuie sa le certifice prin semnatura si "conform cu originalul", cand, aceste documente, daca se considera ca sunt necesare, ar putea sa aiba o validare electronica salvandu-se, in acest fel, timp si tone de hartie. Se cunoaste modul uzurpator in care oamenii sistemului de invatamant, organizati in retele de interese, pun presiune pe cadrele didactice, uneori chiar si pe directori, eticheteaza, declanseaza cercetari disciplinare fara un motiv real, insceneaza, manipuleaza cu scopul de a stigmatiza si de a-si satisface cele mai abjecte interese.

acum 48 luni (30 Jun 2017)

O mare tragedie a avut loc in data de 26 iunie 2017 la Colegiul National Al. Se pare ca femeia, informatician de 42 de ani, a fost foarte afectata de activitatea depusa pe parcursul examenului de Bacalaureat dar si de un conflict cu conducerea scolii. Rozina Miron era membru in comisia de bacalaureat si se ocupa si de introducerea datelor in sistemul informatic la Evaluarea Nationala. Membrii comisiilor de examen fac, in majoritatea cazurilor, "nopti albe" pentru a se incadra in calendarul cuprins in metodologie si pentru a raspunde nevoilor birocratice ale unui sistem de invatamant care isi trateaza subalternii uneori, ca pe niste sclavi aflati pe o plantatie. Nu de putine ori, conexiunea la platforma pe care se incarca aceste date pica iar oamenii, dupa indelungi asteptari, trebuie sa-si reia activitatea pe care abia o incheiasera. In astfel de conditii, stresul si tensiunea cresc iar membrii comisiilor, pe buna dreptate, devin extrem de incordati.

Un alt exemplu pe care vi-l prezint tine de miile de documente inutile pe care o comisie de examen trebuie sa le certifice prin semnatura si "conform cu originalul", cand, aceste documente, daca se considera ca sunt necesare, ar putea sa aiba o validare electronica salvandu-se, in acest fel, timp si tone de hartie. Mult mai important ar fi sa existe o procedura eficienta, elaborata de minister, care sa contina explicit modul de secretizare al lucrarilor. Modul unic de secretizare ar trebui sa prevada ca stampila de examen sa se aplice in asa fel incat sa acopere trei zone: etichetele, coltul indoit al lucrarii si lucrarea propriu-zisa. Cunosc un caz in care Inspectoratul Scolar a trimis catre Centrele de Examen un model in care stampila nu acoperea etichetele de secretizare, asezandu-se intre etichete. Documentul redactat contine urmatorul text:

"CONVOCARE IN VEDEREA DESFASURARII CERCETARII DISCIPLINARE PREALABILE

Prin care va aducem la cunostinta faptul ca sunteti chemata la data de 10.07.... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro