CCR decide marti cu privire la constitutionalitatea articolului in baza caruia este judecat Iohannis

CCR decide marti cu privire la constitutionalitatea articolului in baza caruia este judecat Iohannis

"Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national", se arata in articolul articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei Acest articol, din legea ANI, prevede ca un ales local se afla in stare de incompatibilitate daca este si reprezentant in adunarile generale ale societatilor de interes local.

acum 95 luni (4 Nov 2014)

"Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national", se arata in articolul articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei

Acest articol, din legea ANI, prevede ca un ales local se afla in stare de incompatibilitate daca este si reprezentant in adunarile generale ale societatilor de interes local. In baza acestui articol a fost declarat incompatibil de catre ANI si Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

Ponta da verdictul inainte judecatorilor

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la inceputul acestei saptamani ca liderul PNL, Klaus Iohannis, va fi declarat incompatibil de catre judecatorii Curtii Supreme, pentru ca aceasta este practica unitara a acestei instante, in toate cazurile anterioare de incompatibilitate pronuntandu-se similar. Rezultatul este stiut de toata lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca pana acum asta e practica unitara a Curtii, in toate cazurile anterioare au spus la fel", a sustinut Ponta.

Curtea Suprema a asteptat decizia CCR

Klaus Iohannis are urmatorul termen in procesul sau contra ANI pe 18 noiembrie, la Inalta Curte, adica la doua zile dupa al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro