CCR analizeaza miercuri sesizarea PNL privind votul Camerei la cererea de urmarire penala a lui Ponta

CCR analizeaza miercuri sesizarea PNL privind votul Camerei la cererea de urmarire penala a lui Ponta

UPDATE Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca votul Camerei Deputatilor din 9 iunie in cazul cererii DNA de urmarire penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese, in dosarul "Turceni - Rovinari", a fost constitutional, fiind respinsa astfel sesizarea PNL. Astfel, sustin liberalii, daca exista o majoritate in Comisia Juridica care este ostila cererii de incepere a urmaririi penale, chiar daca 80% dintre deputati sunt de acord cu inceperea urmaririi penale acestia sunt impiedicati prin regulamentul Camerei sa avizeze urmarirea penala, avand doar posibilitatea de a respinge proiectul de hotarare formulat de Comisia juridica.

acum 64 luni (15 Jul 2015)

UPDATE Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca votul Camerei Deputatilor din 9 iunie in cazul cererii DNA de urmarire penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese, in dosarul "Turceni - Rovinari", a fost constitutional, fiind respinsa astfel sesizarea PNL.

De asemenea, Curtea Constitutionala (CC) a respins ca inadmisibila sesizarea privind hotararea prin care s-a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie de urmarire penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese.

PNL a anuntat, in 10 iulie, ca va contesta la CCR votul din plenul Camerei Deputatilor privind respingerea inceperii urmaririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese.

Concret, PNL contesta la CC atat hotararea Parlamentului din 9 iunie privind respingerea solicitarii DNA de incepere a urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, cat si prevederile alin.

Regulamentul Camerei Deputatilor stipuleaza ca proiectul de hotarare privind cererea de incepere a urmarii penale se adopta cu votul majoritatii deputatilor prezenti, iar hotararea este publicata in Monitorul Oficial. Plenul nu voteaza cererea de urmarire penala formulata de procurorul general, ci se pronunta asupra proiectului de hotarare propus de Comisia juridica.

Astfel, sustin liberalii, daca exista o majoritate in Comisia Juridica care este ostila cererii de incepere a urmaririi penale, chiar daca 80% dintre deputati sunt de acord cu inceperea urmaririi penale acestia sunt impiedicati prin regulamentul Camerei sa avizeze urmarirea penala, avand doar posibilitatea de a respinge proiectul de hotarare formulat de Comisia juridica. 157, pe care noi o consideram neconstitutionala, consta in faptul ca permite Comisiei juridice sa intocmeasca atat un proiect de hotarare care sa garanteze dreptul Camerei de a cere urmarirea penala a unui deputat, cat si un proiec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro