CCR a respins contestatia lui Clotilde Armand privind alegerea primarilor intr-un tur

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins marti, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate invocata de Clotilde Armand, care a candidat pentru functia de primar al Sectorului 1, privind alegerea primarilor intr-un singur tur, au declarat surse oficiale din CCR citate de Agerpres. Cererea a fost respinsa, pe 7 iunie 2016, de Biroul Electoral de Circumscriptie, care a motivat ca USB i-au fost asigurate toate conditiile legale de reprezentare in cadrul procesului electoral si ca, lipsa de diligenta a delegatilor, USB nu poate fi imputata Biroului Circumscriptiei Electorale Numarul 1 — Sectorul 1.

acum 46 luni (6 Jun 2017)

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins marti, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate invocata de Clotilde Armand, care a candidat pentru functia de primar al Sectorului 1, privind alegerea primarilor intr-un singur tur, au declarat surse oficiale din CCR citate de Agerpres.

Clotilde Armand a invocat exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului 101 alineatul 2 si 3 din Legea numarul 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale numarul 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii numarul 393/2004 privind Statutul alesilor locali.

Judecatoria Sectorului 1 a dispus, pe 15 iunie 2016, trimiterea catre Curtea Constitutionala a exceptiei de neconstitutionalitate invocata de Clotilde Armand, care a candidat din partea USB (actualul USR — n.r.) pentru Primaria Sectorului 1.

"Am fost citata, de Judecatoria Sectorului 1, astazi (14 iunie 2016 — n.r.) la ora 16.00. S-a judecat problema cu exceptia de neconstitutionalitate invocata de mine in contestatia depusa la Biroul Electoral de Sector si sunt foarte fericita sa va anunt ca judecatorul a dispus trimiterea catre Curtea Constitutionala a exceptiei invocate de noi. Prima data, cand argumentatia a fost sustinuta de jurnalistul Liviu Avram, cererea a fost respinsa, deoarece el nu avea calitatea de candidat clasat pe locul doi. Pe de alta parte, reprezentanta USB a atentionat ca, in cazul in care CCR ii va da dreptate, efectele deciziei vor actiona doar pentru viitor. Va amintiti ca a fost o dezbatere imensa inainte de alegeri, dar dupa alegeri nu le mai pasa deloc", spunea Clotilde Armand.

USB a cerut la acea data renumararea buletinelor de vot din 18 sectii din sectorul 1, apreciind ca in acestea ''s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa'' intre procentajul voturilor nule si cele pentru candidata USB la Primarie, Clotilde Armand. Ce... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro