CCR a cerut un punct de vedere la Senat in cazul Sova

CCR a cerut, luni, un punct de vedere Biroului Permanent al Senatului la sesizarea făcută de 36 de senatori referitoare la neconstituţionalitatea hotărarii din 2 iunie privind respingerea cererii de incuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

acum 96 luni (15 Jun 2015)

CCR a cerut, luni, un punct de vedere Biroului Permanent al Senatului la sesizarea făcută de 36 de senatori referitoare la neconstituţionalitatea hotărarii din 2 iunie privind respingerea cererii de incuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova. Magistraţii Curţii Constituţionale au mai cerut ca punctul de vedere să fie trimis pană in data de 17 iunie, "ţinand seama de faptul că dezbaterile Curţii Constituţionale vor avea loc la data de 24 iunie 2015", scrie in solicitarea Curţii Constituţionale, informează Mediafax.

"Am trimis o scrisoare Curţii Constituţionale, care ne-a solicitat un punct de vedere in legătură cu sesizarea unor membri ai Senatului vis-a-vis de votul pentru respingerea cererii de incuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova. Punctul de vedere spune foarte clar că a fost corect din punct de vedere procedural şi că ne-am inscris in opinia Senatului in lucrurile pe care le-a solicitat Curtea Constituţională in decizia cu privire la o altă hotărare declarată neconstituţională in aceeaşi situaţie", a declarat vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Senatul a respins, pe 2 iunie, cererea DNA de incuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, fiind inregistrate atunci 66 de voturi "pentru" şi 72 "impotrivă". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro