CCIR: Lipsa fortei de munca, cea mai mare problema a companiilor

CCIR: Lipsa fortei de munca, cea mai mare problema a companiilor

Paradoxal, intr-o tara cu doar 3,5 milioane de salariati in mediul privat, firmele se plang ca nu mai gasesc angajati calificati Educatia si formarea profesionala adaptate la cerere au fost subiecte neglijate complet in ultimii ani in agenda publica.

acum 54 luni (18 May 2016)

Paradoxal, intr-o tara cu doar 3,5 milioane de salariati in mediul privat, firmele se plang ca nu mai gasesc angajati calificati

Educatia si formarea profesionala adaptate la cerere au fost subiecte neglijate complet in ultimii ani in agenda publica.

S-a ajuns astfel la situatia paradoxala ca o tara cu putini angajati raportat la populatia activa sa nu mai ofere salariati la nivelul cerut de angajatori. "Un sondaj de opinie pe care il vom lansa maine in randul firmelor arata ca gasirea fortei de munca a devenit principala grija a mediului de afaceri din Romania", a declarat ieri presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban. "Ce am constatat in discutiile cu intreprinzatorii: senzatia mea este ca au obosit sa vorbeasca de infrastructura, iar subiectul numarul unu a devenit forta de munca", a afirmat Borc. El a adaugat ca aducerea la zi a curriculei scolare si a listei de calificari necesare este unul dintre subiectele de pe agenda Guvernului.

+Cum te penalizeaza statul daca iesi mai repede la

+Doi morti, sute de case luate de inundatii. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro