Ccapcana culinara din Postul Pastelui. De ce recomanda nutritionistii evitarea legumelor proaspete de la taraba

Ccapcana culinara din Postul Pastelui. De ce recomanda nutritionistii evitarea legumelor proaspete de la taraba

"Riscurile vin si din cantitate, iar in perioada de post, avand in vedere ca alimentele de origine vegetala sunt mai putin satioase, tentatia este sa mancam ma mult", completeaza el.Alimentele procesate industrial, de evitat Medicul recomanda precautie si in privinta alimentelor care "imita" produsele de origine animal (gen branza de post, salam de post, pate de post), despre care spune ca sunt "o pacaleala".

acum 95 luni (19 Mar 2016)

Ridichi rosii, ceapa verde, rosii, castraveti - toate se gasesc din abundenta nu doar in magazine, ci si pe tarabele din piete.

"Daca ar fi sa aleg intre aceste legume proaspete, care este clar ca nu au cum sa provina din serele autohtone, ci sunt aduse de la mare departare si tratate pentru a rezista drumului, si legumele congelate, aleg in mod cert legumele congelate. Explicatia - chiar daca si aceste legume sunt produse in alta parte, ele sunt congelate la maximum trei ore dupa recoltare, procedeu de conservare care pastreaza vitaminele si care nu presupune alte tratamente, cum se intampla in cazul legumelor proaspete, aduse de la mare distanta. In concluzie, daca ai de ales intre o trufanda de origine incerta si o mazare sau o fasole congelata, alege produsul congelat!", recomanda nutritionistul Marius Calinici. "Riscurile vin si din cantitate, iar in perioada de post, avand in vedere ca alimentele de origine vegetala sunt mai putin satioase, tentatia este sa mancam ma mult", completeaza el.Alimentele procesate industrial, de evitat

Medicul recomanda precautie si in privinta alimentelor care "imita" produsele de origine animal (gen branza de post, salam de post, pate de post), despre care spune ca sunt "o pacaleala".

Postul nu este cura de slabireMedicul mai atrage atentia ca cei care tin post nu vor pierde neaparat in greutate, riscul fiind chiar de a se ingrasa. Explicatia - ingestia unor cantitati mai mare de mancare pentru a obtine senzatia de satietate si abuzul de carbohidrati. "Postul este in primul rand o chestiune spiritual, nu o moda sau o ocazie pentru a face o cura de slabire sau de detoxifiere. Este, daca vreti, o ocazie de a ne dovedi capacitatea de autocontrol asupra tentatiilor, culinare in acest caz", precizeaza el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro