Cazuri naucitoare la Iasi: cate doi copii ajung zilnic la Psihiatrie, dependenti de calculator si jocuri video. "Sufera de depresie, sunt agresivi cu cei apropiati"

Cazuri naucitoare la Iasi: cate doi copii ajung zilnic la Psihiatrie, dependenti de calculator si jocuri video.

Psihologii trag un semnal de alarma si spun ca in fiecare an numarul copiilor si adolescentilor afectati de gadgeturi si lumea virtuala este in crestere. Medicii spun ca 15% din totalul de 6.993 de copii pe care i-au tratat sufereau de tullburari emotionale si de comportament legate de dependenta de calculator, a jocurilor video si a gadgeturilor.

acum 70 luni (8 Feb 2016)

Psihologii trag un semnal de alarma si spun ca in fiecare an numarul copiilor si adolescentilor afectati de gadgeturi si lumea virtuala este in crestere. Datele de anul trecut arata ca peste o mie de copii au fost victimele calculatorului si internetului. Medicii spun ca 15% din totalul de 6.993 de copii pe care i-au tratat sufereau de tullburari emotionale si de comportament legate de dependenta de calculator, a jocurilor video si a gadgeturilor. ''Copiii sunt adusi la spital cu anxietate, depresie, izolare, comportament agresiv fata de cei apropiati, cu probeme de adaptare si socializare, cu o capacitate de concentrare scazuta, cu tulburari alimentare si ale somnului. Exista o problema legata de dependenta de calculator si atunci cand si neglijeaza obligatiile scolare, cand se retrag social'', spune Andreea Szalontay, medic primar sef Sectie VI Acuti a Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi. Copiii dependenti de jocurile video, calculator si internet au nevoie de consiliere psihologica. Tratamentul este greu si de lnga durata si da roade daca se constietizeaza ca au probleme. Din pacate, calculatorul si tehnologia face tot mai multe victime pentru ca noi, oamenii, nu suntem pregatiti pentru avalansa de noutati si inovatii la care suntem supusi'', explica psihologul Ioan Gotca. Medicii spun ca si parintii sunt vinovati cand copiii devin depedenti de gadgeturi. Adultii sunt prea prinsi de stresul cotidian, ii neglijeaza pe copii si ii lasa sa devina prada sigura jocurilor pe calculator. Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi doreste sa amenajeze un centru modern pentru recuperarea acestor cazuri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro