Cazuri de cenzura la TVR: ce stiri a mascat televiziunea lui Stelian Tanase

Cazuri de cenzura la TVR: filmul unui regizor roman, scos si reintrodus in grila TVR2 Intre cele doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014, Stelian Tanase i-a ordonat directorului TVR2 de la acea vreme, Razvan Bucuroiu, sa scoata din grila filmul "Zi ca-ti place!", caruia i s-a facut promovare pe canalele TVR o saptamana. Intr-un comunicat emis de Cornel Mihalache si Valentin Nicolau, autorul piesei de teatru pe care este bazat filmul, citat de Mediafax, se preciza ca: "Este cenzurat un film politic ce are ca subiect portretul candidatului la presedintia Romaniei, prezentat metaforic ca un violator al Romaniei personificate de o femeie pusa sa aleaga cine sa-i intre in casa, cu cine sa-si imparta viata. Cazuri de cenzura la TVR: protestele impotriva lui Victor Ponta nu au existat la Telejurnal Comisia de Etica si Arbitraj din TVR s-a autosesizat in cazul solicitarii potrivit careia jurnalul TVR ar fi omis sa transmita imagini de la protestele care au avut loc in noiembrie 2014 in Capitala, dar si in alte orase din tara. Cazuri de cenzura la TVR: stirea despre brosura MAE nu a fost difuzata la TVR Ministrul Bogdan Aurescu (dreapta), oferindu-i brosura cu harta gresita omologului sau german, Frank-Walter Steinmeier FOTO Mediafax Brandusa Petrescu, fostul purtator de cuvant la Ministerului Afacerilor de Externe (MAE) a fost demisa, in martie 2015, dupa ce ministrul Externelor, Bogdan Aurescu, i-a oferit monologului sau german o brosura ce prezenta o harta a Frantei acoperita in culorile drapelului german.

acum 105 luni (1 Aug 2015)

Cazuri de cenzura la TVR. Adelin Petrisor: "O stire nu e proasta doar pentru ca il dezavantajeaza pe Stelian Tanase"

Jurnalistul TVR Adelin Petrisor spune ca o stire pe care a facut-o despre un protest desfasurat in curtea SRTv, in timpul caruia Stelian Tanase, seful institutiei, vorbea cu angajatii, l-a suparat pe Tanase, care i-ar fi sunat pe sefii ziaristului, iar materialul sau nu a mai fost difuzat. - de joi) de la TVR. Initial, s-a plans sefilor mei de la Stiri si materialul nu a mai fost difuzat la orele 18 (n.r. Oricum, poate ar trebui sa ii spuna cineva si lui Stelian Tanase ca o stire nu e proasta doar pentru ca-l dezavantajeaza pe el", a scris Adelin Petrisor pe contul sau de Facebook, dupa cum "Adevarul" a relatat aici.

In acest sens, Valentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a declarat ca "cenzura la TVR continua", precizand ca a sesizat Consiliul in cazul jurnalistului Adelin Petrisor. Cazuri de cenzura la TVR: Stelian Tanase a oprit dfuzarea unei emisiuni-documentar

In februarie 2014, Stelian Tanase, care era, pe atunci, presedinte interimar al Televiziunii Romane, a fost acuzat ca a intrerupt emisia documentarului "Mostenirea Clandestina", realizat de Monica Ghiurco, care era difuzat pe TVR Moldova. Beatrice Comanescu, fostul director al TVR International, a declarat ca, pe 7 februarie 2014, ar fi fost sunata de Tanase si, sub motivul ca emisiunea este o propaganda comunista, i-ar fi cerut oprirea emisiei TVR Moldova. Concret, Beatrice Comanescu a declarat ca Stelian Tanase a sunat-o si i-a cerut pe un ton ridicat sa scoata de urgenta de pe post documentarul "Mostenirea Clandestina", argumentand ca directoarea face "propaganda comunista". Grilele TVR sunt aprobate de directorul de programe.

Fostul directorul al TVR International si al TVR Moldova a aratat ca niciun director general al TVR nu are atributii legale si nici dreptul sa intrerup... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro