Cazul stupid al unui barbat caruia politia nu i-a inlocuit permisul auto din cauza barbii. Explicatia autoritatilor

Cazul stupid al unui barbat caruia politia nu i-a inlocuit permisul auto din cauza barbii. Explicatia autoritatilor

Iar in cazul de fata, la reclamatiile facute de cetateanul cu barba, atat catre Prefectura Bucuresti (in a carei subordine se afla Serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare) cat si catre Avocatul poporului (spre care a fost indrumat de APADOR-CH) autoritatile au raspuns la unison ca: ... Raspunsul romanesc Spre comparatie, articolul 19 din OUG 97/2005 spune in stil romanesc ca: (1) Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor elibereaza o noua carte de identitate in urmatoarele cazuri: a) la expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate care urmeaza a fi preschimbat; Altii au castigat dreptul sa poarte o strecuratoare pe cap Pozitia Serviciului de permise bucurestean este cu atat mai surprinzatoare cu cat chiar si pe Aeroportul Otopeni exista un sistem de verificare faciala prin masurarea unor puncte de pe fata umana (gen distante intre ochi-nas, buze-ochi, etc) care nu se impiedica de ...

acum 61 luni (4 Jan 2016)

Petentul spune ca a fost expediat rapid, cu explicatia laconica a unui politist, ca daca vrea permis nou trebuie ori sa-si rada barba - dupa spusele politistului respectiv se pare ca unii se rad chiar pe loc, cu briciul pus la dispozitie de institutie - ori sa-si faca alt buletin care sa semene cu realitatea.

Dar ce te faci daca te plictisesti de barba dupa cateva luni? Iar in cazul de fata, la reclamatiile facute de cetateanul cu barba, atat catre Prefectura Bucuresti (in a carei subordine se afla Serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare) cat si catre Avocatul poporului (spre care a fost indrumat de APADOR-CH) autoritatile au raspuns la unison ca:

... nu se poate da curs solicitarilor, deoarece fizionomia dumneavoastra nu corespunde cu fotografia din actul de identitate, iar potrivit articolului 19, litera h si articolului 19 alineatul 2 din Ordonanta de Urgenta nr. Raspunsul american versus cel romanesc

Este o intrebare pe care si-au pus-o si altii, dar de care nu s-a impiedicat, se pare, nicio autoritate competenta pana la politia romana. Guvernul SUA, recunoscut pentru masurile draconice de control de securitate, mai ales dupa celebrul 11 septembrie, gazduieste pe site-ul dedicat pasapoartelor si vizelor o sectiune de intrebari si raspunsuri pe tema asta.

Iata ce raspunde Departamentul de stat al SUA la intrebarea:

Trebuie sa-mi fac alta poza pentru viza/pasaport daca m-am vopsit sau mi-am lasat barba?

"Noile fotografii sunt necesare doar daca aspectul vi s-a schimbat semnificativ fata de vechea fotografie.

- Ati suferit pierderi sau cresteri semnificative de greutate;

Raspunsul romanesc

Spre comparatie, articolul 19 din OUG 97/2005 spune in stil romanesc ca:

(1) Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor elibereaza o noua carte de identitate in urmatoarele cazuri:

a) la expirarea termenulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro