Cazul Sova: ce urmareste DNA prin cererile adresate Senatului

Cazul Sova: ce urmareste DNA prin cererile adresate Senatului

Argumentatia e beton: cata vreme Tariceanu e singurul erou al zilelor noastre care ataca "abuzurile DNA", era de la sine inteles ca DNA incearca acum sa se razbune pe Tariceanu, intocmindu-i un dosar penal pentru abuz legat de toate cererile de ridicare a imunitatii din perioada in care acesta a condus Senatul. Asta ma duce cu gandul la ipoteza ca, de la bun inceput, procurorii si-au gandit actiunea in doua trepte: cer arestarea pentru acuzatiile initiale, iar daca sunt refuzati, revin cu o noua solicitare, invocand, de data asta oficial, si acuzatia de alterare a probelor.

acum 110 luni (15 Apr 2015)

Este inedita pentru ca nu a mai fost facuta o astfel de solicitare pana astazi", spune Calin Popescu Tariceanu despre cererea DNA adresata Senatului, prin care procurorii cer nu doar dosarul Sova, ci si acte privind ridicarile de imunitati din 2014 si 2015.

Recordul il stabileste titlul lipsit de orice dubiu "DNA pregateste dosarul Tariceanu", pus de site-ul "Lumea Justitiei" (desi, dupa razboaiele care se poarta pe-acolo, mult mai adecvat ar fi sa se numeasca "Lumea Infractorilor"). Argumentatia e beton: cata vreme Tariceanu e singurul erou al zilelor noastre care ataca "abuzurile DNA", era de la sine inteles ca DNA incearca acum sa se razbune pe Tariceanu, intocmindu-i un dosar penal pentru abuz legat de toate cererile de ridicare a imunitatii din perioada in care acesta a condus Senatul.

A credita o asemenea ipoteza ar insemna sa-i consideri pe cei de la DNA prosti de-a binelea - ceea ce in sine e o prostie: toti cei care i-au subestimat pe procurorii anticoruptie au ajuns sa-si muste mainile dupa gratii.

S-a intamplat la Dan Sova ca cererea procurorilor sa fi fost aprobata de o majoritate simpla, insuficienta insa cata vreme prevederi regulamentare si statutare cereau o majoritate absoluta. Prevederi care, la acel moment, aveau doar potential de neconstitutionalitate, dar erau perfect aplicabile cata vreme nu fusesera sanctionate de CCR.

Eu cred ca miscarea DNA este mult mai subtila si are rolul de a crea, cu migala, fundamentul pentru o actiune mult mai indrazneata, singura posibila juridic in acest moment: emiterea unei noi solicitari de arestare pe numele lui Dan Sova. Pe prima pagina, in preambului documentului, acolo unde sunt formulate oficial acuzatiile pentru care se cere arestarea, sunt mentionate doar trei fapte de complicitate la abuz in serviciu, comise in perioada 2007-2008. Adica exact intocmirea celor trei contracte de asistenta juridica dintre Dan Sova si Complexurile Energetice Rovinari si Turceni pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro