Cazul Skripal: NATO expulzeaza sapte diplomati rusi

Cazul Skripal: NATO expulzeaza sapte diplomati rusi

Jens Stoltenberg a anuntat raspunsul NATO fata de Rusia in cazul otravirii fostului spion GRU si colaborator MI5 Serghei Skripal, gasit la 4 martie inconstient pe o banca dintr-un centru comercial din Salisbury, in sudul Angliei, dupa ce fusese otravit cu Noviciok.

acum 74 luni (27 Mar 2018)

Jens Stoltenberg a anuntat raspunsul NATO fata de Rusia in cazul otravirii fostului spion GRU si colaborator MI5 Serghei Skripal, gasit la 4 martie inconstient pe o banca dintr-un centru comercial din Salisbury, in sudul Angliei, dupa ce fusese otravit cu Noviciok. Este vorba de un agent neurotoxic dezvoltat de sovietici si mostenit de rusi.

Secretarul general al Aliantei a cerut reducerea personalului misiunii ruse la NATO de la 30 la 20 de angajati.

Conform unui comunicat, ambasadorul Rusiei in Republica Moldova, Farit Muhametsin, a fost convocat marti la MAE de la Chisinau si i s-a transmis expulzarea a trei diplomati aflati in subordinea sa.

"Decizia autoritatilor Republicii Moldova vine drept solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, care califica atacul de la Salisbury drept o amenintare la adresa securitatii colective si a dreptului international", se arata in comunicatul diplomatiei moldovene.

Romania a anuntat luni expulzarea unui diplomat rus, alaturi de un grup important de alte state membre UE.

Statele Unite, Canada si Ucraina anuntat la randul lor expulzarea unor diplomati rusi. Mai mult, Moscova sustine ca actuala serie de expulzari este o provocare la adresa sa si o campanie de rusofobie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro