Cazul romanului care cere recunoasterea casatoriei cu un american: CCR a ramas in pronuntare, dupa doua amanari, iar crestinii au zi de post si rugaciune. Adrian Coman, catre magistrati: Trebuie sa gasiti o solutie prin care sa nu devenim straini cand trec

Totuși, la ultima amanare a CCR, in seara dinaintea pronunțării, Coaliția pentru Familie, organizație care luptă pentru modificarea Constituției Romaniei, pentru a fi stipulat că o căsătorie se poate incheia intre un bărbat și o femeie, a trimis un memoriu către CCR, in care a cerut respingerea cauzei: "Ar fi lipsit de coerență juridică să se recunoască de statul roman posibilitatea căsătoriilor monosexuale incheiate in străinătate, dar să statueze in același timp că incheierea căsătoriei poate fi doar intre un bărbat și o femeie". Dorneanu: Amanarea nu e legată de un demers de ultimă oră "Atata timp cat cuplurile de același sex se bucură in Romania de dreptul la viață privată și ocrotirea sa, devine prematură şi lipsită de interes orice discuţie sau referire la reglementarea distinctă a parteneriatelor civile sau altor drepturi ce ar privi recunoaşterea unei vieţi de familie cuplurilor monosexuale, fiindcă ar conduce, in final, la regelementarea căsătoriei intre astfel de persoane", a mai scris Coaliția in memoriu. Reacțiile privind căsătoriile intre persoanele de același sex, pe scena politică romanească In urmă cu o săptămană, președintele Klaus Iohannis a dat naștere unei noi polemici, după ce a indemnat la toleranță cand vine vorba despre căsătoriile intre persoanele de același sex, spunand că Romania nu trebuie să meargă pe calea fanatismului religios: "Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative, eu nu cred in ele și nu le sprijin, eu sunt adeptul toleranţei, increderii și deschiderii către celălalt".

acum 68 luni (27 Oct 2016)

Romanul Adrian Coman a declarat, in fața Curții, că familia sa există, indiferent de legea romanească, dar că iși dorește protecția autorităților pentru familia sa și ca el și soțul său să nu devină doi străini,in momentul in care trec granița in țară.

In această zi, Coaliția pentru Familie, preluand un apel al Bisericii Evanghelice, a făcut un apel către toți creștinii să țină o zi de post și rugăciune.

"Va chemam cu dragoste la o zi de post și rugăciune pentru națiunea romană, pentru păstrarea valorilor creștine ca bun sacru al poporului roman.

Adrian Coman a declarat, in fața Curții: "De mic copil am visat să am o familie și de 14 ani, o clădesc alături de soțul meu, Clai Hamilton. In tara mea, Romania, in care Legislativul si Executivul imi arată că nu mă vor impreuna cu partenerul meu, singura noastră speranța este ca justiția, dumneavoastră, sa găsiți soluția prin care, in momentul in care trecem granița romană, nu devenim străini unul pentru celălalt.Trebuie sa existe o formula prin care sa fim protejați de lege, impreuna cu familiile noastre."

Iustina Ionescu, avocata cuplului gay: Interzicerea recunoaşterii căsătoriei deja incheiate in străinătate de un cuplu de acelaşi sex a stat la baza refuzului acordării reşedinţei in Romania domnului Hamilton in calitate de soţ al cetăţeanului UE, Adrian Coman. Subliniem și că motivele "morala publică" şi "importanţa economică a familiei", invocate de Guvern nu sunt valide in contextul dreptului la liberă circulație al cetățenilor europeni impreună cu propria familie. Prin politica de nerecunoaştere a soţilor homosexuali ai unor cetăţeni UE, autorităţile romane exclud o intreagă categorie de persoane exclusiv pe baza orientării lor sexuale, o caracteristică innăscută a persoanei. In Romania, avem o prevedere care protejeaza casatoria si familia intre persoane de sex opus, ceea ce nu inse... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro