Cazul Rarinca. Rasturnare de situatie la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul "Santaj la presedintele ICCJ"

Acest mod de motivare a unei decizii judecătorești definitive, bazată doar pe critici la adresa urmăririi penale ( atribut al Camerei Preliminare) s-ar putea interpreta fie ca neștiință de carte, fie ca rea intenție rezultată din relații de dușmănie fie cu instituția DNA, care a făcut probațiunea și a trimis dosarul in judecată, fie față de reclamant, Livia Doina Stanciu, președinte al Inaltei Curți de Casație și Justiție, membru CSM, spun specialiștii.

acum 56 luni (28 Jul 2015)

Curtea de Apel București a admis contestația in anulare inaintată de DNA in dosarul Marianei Rarinca și urmează să se rejudece apelul.

Mariana Rarinca a fost achitată de Curtea de Apel București pe 21 mai, in dosarul in care a fost acuzată de DNA că ar fi șantajat-o pe președinta Inaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Livia Stanciu. Specialiștii consultați de Romania Liberă susțin că instanța de apel care a pronunțat achitarea nu a respectat legea. Specialiștii: "Instanța de apel care a pronunțat achitarea NU a respectat Procedura Penală"

Rarinca a fost arestată preventiv de mai multe instanțe, compuse din judecători diferiți. Instanța de fond a Tribunalului București a condamnat-o la trei ani cu suspendare, iar instanța Curții de Apel a achitat-o pe 21 mai.

Specialiștii spun că judecătorii Risantea Găgescu și Damian Dolache, care au achitat-o, ar fi redactat motivarea achitării invocand critici raportate doar la (ne)legalitatea urmăririi penale, care ar intra in atribuțiile Camerei Preliminare, ce decide dacă procurorii, in instrumentarea dosarului, au respectat legea penală și drepturile inculpatului. Judecătorii Găgescu și Dolache riscă declanșarea unei acțiuni disciplinare și sancțiuni ale CSM, au spus specialiștii consultați de Romania Liberă la momentul achitării Marianei Rarinca. Judecarea contestației DNA la decizia de achitare a Marianei Rarinca, AMANATĂ

Motivarea judecătorilor de apel care au pronunțat achitarea a fost catalogată de unii specialiști consultați de Romania Liberă ca fiind "halucinantă", "bizară" sau "neprofesionistă" deoarece NU ar respecta Codul de Procedură Penală.

Acest mod de motivare a unei decizii judecătorești definitive, bazată doar pe critici la adresa urmăririi penale ( atribut al Camerei Preliminare) s-ar putea interpreta fie ca neștiință de carte, fie ca rea intenție rezultată din relații de dușm... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro