Cazul profesorului de Religie acuzat ca s-a masturbat la catedra. Patriarhia spune ca e nevinovat, expertii reclama o criza morala in sistemul educational

Adrian Circa din Medias, profesor de Religie (si preot), e acuzat de parintii unei eleve ca s-a masturbat la scoala, chiar in timpul unei ore. "Aceasta persoana nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mancarime in zona inghinala, ceea ce a dus la speculatii, pe care le-a incurajat o filmare facuta in clasa de o eleva", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Este un semnal de alarma pentru viitoare abuzuri care nu vor putea fi filmate Presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta Alexandru Manda atrage atentia ca pe viitor asemenea incidente nu vor mai putea fi semnalate daca se va aplica masura prevazuta in noul regulament-cadru, potrivit careia elevul nu mai are voie sa aiba telefonul in posesia sa la ore, obiectul trebuind sa fie depozitat intr-un spatiu special amenajat.

acum 75 luni (19 Jan 2018)

Adrian Circa din Medias, profesor de Religie (si preot), e acuzat de parintii unei eleve ca s-a masturbat la scoala, chiar in timpul unei ore.

Imaginile cu preotul care se masturbeaza in clasa, la ora de Religie, au fost filmate de o eleva din clasa a XII-a a Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copsa Mica, iar aceasta le-a distribuit colegilor sai.

Am fost sunata de doamna diriginta si a zis sa lasam asa si sa nu spunem nimic. Am fost sunata de doamna diriginta si a zis sa lasam asa si sa nu spunem nimic", a declarat mama unei eleve, la Antena 3. E profesor titular de aproape 15 ani.", a declarat ministrul Educatiei Liviu Pop la Antena 3, care i-a solicitat dascalului sa demisioneze. Oricum ar fi fost eliminata de la catedra", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Vasile Banescu.

Mitropolia Ardealului l-a declarat nevinovat

Dupa ce a subliniat ca in cadrul comisiei este necesara o evaluare atenta a intregii situatii intrucat este posibil sa nu fie vorba de un act de mastubare, ci de un simplu scarpinat. Profesorul spune ca are mancarimi din cauza interventiei", Vasile Banescu a transmis ca profesorul-preot este nevinovat din punctul de vedere al Patriarhiei si al Mitropoliei Ardealului.

"Aceasta persoana nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mancarime in zona inghinala, ceea ce a dus la speculatii, pe care le-a incurajat o filmare facuta in clasa de o eleva", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Sidicalisti: profesorii nu fac teste psihologice standartizate

Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), afirma ca acest caz nu face decat sa arate disfunctionalitatile grave din sistemul de educatie. "Lipsa testelor psihologice standardizate facute cadrelor didactice, precum si lacunele legislative arata ca in f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro