Cazul olimpicei obligate sa plateasca cheltuieli judiciare record, dupa ce s-a impacat cu afaceristul care a siluit-o. Agresorul pregateste o noua strategie

Cazul olimpicei obligate sa plateasca cheltuieli judiciare record, dupa ce s-a impacat cu afaceristul care a siluit-o. Agresorul pregateste o noua strategie

Condamnat la trei ani de inchisoare in regim de detentie de Judecatoria Barlad, Andrei Silvian Spiridon, a contestat sentinta, considerand-o netemeinica, raportat la faptul ca persoana vatamata, o eleva olimpica international, si-a retras plangerea pentru viol in timpul procesului. Pe langa condamnarea la inchisoare, judecatorii l-au obligat pe Spiridon ca timp de trei ani de zile, dupa executarea pedepsei, sa nu se apropie de victima si de membrii familiei acesteia la o distanta mai mica de 100 de metri, sa nu se apropie de unitatea de invatamant la care aceasta va studia, de domiciliul acesteia sau in alte locuri publice in care victima va desfasura activitati sociale.

acum 44 luni (28 Mar 2017)

Condamnat la trei ani de inchisoare in regim de detentie de Judecatoria Barlad, Andrei Silvian Spiridon, a contestat sentinta, considerand-o netemeinica, raportat la faptul ca persoana vatamata, o eleva olimpica international, si-a retras plangerea pentru viol in timpul procesului. Sentinta a fost contestata si de eleva olimpica, dupa ce judecatorii instantei de fond au obligat-o sa achite cheltuieli judiciare record.

Apelul declarat de cei doi, urmeaza a fi judecat de magistratii Curtii de Apel Iasi.

Eleva olimpica din Barlad care si-a retras plangerea impotriva afaceristului care a violat-o a fost obligata de judecatori sa plateasca cheltuieli judiciare in valoare de 37.500 lei , in contextul in care barbatul i-a oferit 50.000 in schimbul retragerii plangerii. Aceeasi suma trebuie sa o achite si afaceristul care, desi a scapat de acuzatia de viol, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru lipsire de libertate.

Suma de 75.000 lei retinuta de Judecatoria Barlad in hotararea pronuntata pe 27 ianuarie cu titlul de cheltuieli judiciare sunt cele mai ridicate valori stabilite intr-un dosar de viol, cuantumul depasind cu mult si sumele retinute in multe dintre marele dosare de coruptie. Spre exemplu, in dosarul celor 46 de politisti de frontiera de la Vama Albita, judecati pentru fapte de coruptie, cheltuieli judiciare au fost evaluate la 100.000 lei.

Tarata la proces in toiul pregatirii pentru bacalaureat

Victima, aflata in an terminal de liceu, spera ca odata cu retragerea plangerii, realizata in schimbul unei sume importante si un autoturism, va scapa de calvarul procesului si se va putea concentra pentru pregatirea examenului de bacalaureat, inca acest lucru nu se va intampla.

Andrei Silvian Spiridon (28 ani) a fost trimis in judecat pentru savarsirea infractiunilor de viol si lipsire de libertate in mod ilegal. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro