Cazul Monica Ridzi sau cum ne-am pierdut umanitatea

E vinovata pentru delapidare si alte infractiuni de coruptie pe care le-a facut cu o anumita aroganta in 2009, cand, la 31 de ani, ajunsa ministra Turismului, credea ca lumea e a ei. Toata viata ei de femeie tanara si frumoasa a fost intoarsa pe dos de 600.000 de euro pe care i-a dat, cand era ministra, unor firme de apartament fara licitatii reale, pentru a organiza pe 2 mai 2009 Ziua Tineretului.

acum 110 luni (18 Feb 2015)

E vinovata pentru delapidare si alte infractiuni de coruptie pe care le-a facut cu o anumita aroganta in 2009, cand, la 31 de ani, ajunsa ministra Turismului, credea ca lumea e a ei. In mai putin de sase ani, pana la condamnarea sa definitiva, Monica Ridzi a cazut de foarte sus. N-au vrut sa tina cont ca sufera de o boala grea si fara intoarcere, n-au vrut nici sa auda ca are doi copii mici, ambii cu deficiente. Intr-o tara ca Romania, in care coruptia este omnipotenta, institutiile trebuie sa fie puternice si dure, sa dea exemple, in asa fel incat ceilalti politicieni sa nu mai repete greselile celor care astazi sunt inchisi. Magistratul este cel care poate pune in echilibru raul pe care un vinovat l-a facut, cat de periculos este acesta pentru cei din jur si daca speta lui poate fi o pilda pentru ceilalti.

Toata viata ei de femeie tanara si frumoasa a fost intoarsa pe dos de 600.000 de euro pe care i-a dat, cand era ministra, unor firme de apartament fara licitatii reale, pentru a organiza pe 2 mai 2009 Ziua Tineretului. O parte din bani au ajuns la cateva televiziuni, care, in schimb, le-au filmat pe Ridzi si pe Elena Basescu in prim-plan si le-au prezentat indelung pe ecrane.

Monica Ridzi s-a ales doar cu acele imagini, despre care ea spera ca ii vor fi trambulina spre popularitatea de care are nevoie un politician adevarat. A continuat sa greseasca, insa, crezand ca, fiind crescuta la umbra lui Traian Basescu, isi poate permite sa fie aroganta. Deci, daca pana aici putea fi banuita de naivitate, de aici incolo este vorba despre premeditare.

Daca in loc sa incerce sa ascunda urmele delapidarii ar fi colaborat cu Directia Nationala Anticoruptie (DNA), probabil ca multe lucruri ar fi aratat altfel pentru ea. Nu a fost destul de inteleapta, nu a avut sfatuitori buni si a crezut prea mult in iluzia puterii. Dintre fostii oameni ai presedintelui, Ridzi este cazul cel mai dramatic, fiindca, spre deosebire de ceilalti, ea s-a prabusit fizic sub ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro