Cazul "Mengele de Iasi": alti 59 de pacienti ar fi fost folositi cobai de acelasi medic de la Spitalul de Neurochirurgie

Cazul

Declaratia referitoare cel de-al doilea studiu presupus ilegal realizat de medicul Stefan Iencean ii apartine medicului Marius Dabija, purtator de cuvant al Spitalului De Neurochirurgie din Iasi. Cei 59 de pacienti analizati ar fi fost impartiti pe mai multe grupe si li s-ar fi aplicat, potrivit raportului, urmatoarele tratamente terapeutice: tratament chirurgical, neuroprotectie steroidica si tratament chirurgical, cresterea perfuziei medulare si tratament chirurgical, neuroprotectie imediata cu cresterea perfuziei medulare si tratament chirurgical.

acum 98 luni (14 Jan 2015)

Declaratia referitoare cel de-al doilea studiu presupus ilegal realizat de medicul Stefan Iencean ii apartine medicului Marius Dabija, purtator de cuvant al Spitalului De Neurochirurgie din Iasi. Acesta a precizat, miercuri dupa-amiaza, ca din informatiile detinute de reprezentantii unitatii sanitare, medicul Stefan Iencean a realizat un alt studiu pentru care nu a avut avizul Consiliului de Etica a spitalului. Sunt publicate pe site-ul UMF-ului concluziile lui, dar repet fara un aviz al Consiliului de Etica al spitalului", a precizat doctorul Marius Dabija, purtatorul de cuvant al spitalului iesean.

Studiu respectiv s-ar fi derulat, conform reprezentantilor spitalului, in perioada 2011-2013 si ar fi fost realizat pe un numar de 59 de pacienti.

Cel de-al doilea studiul la care fac referire reprezentantii spitalului iesean se numeste "Neuroprotectia imediata in leziunile traumatice acute ale maduvei spinarii", iar un raport al acestuia se afla pe site-ul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi. Cei 59 de pacienti analizati ar fi fost impartiti pe mai multe grupe si li s-ar fi aplicat, potrivit raportului, urmatoarele tratamente terapeutice: tratament chirurgical, neuroprotectie steroidica si tratament chirurgical, cresterea perfuziei medulare si tratament chirurgical, neuroprotectie imediata cu cresterea perfuziei medulare si tratament chirurgical.

De asemenea, in cazul a 26 de pacienti s-ar fi aplicat drenaj de lichid cefalorahidian prin punctie lombara. E vorba de aceeasi metoda ce ar fi fost folosita si in cazul primului studiu a medicului Iencean ce ar fi fost efectuat, spun fostii sai sefi, fara avizul Comisiei de Etica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro