Cazul "Ghenosu" sau cum sa dai cu piciorul unei operatiuni uriase desfasurate pe teritoriul Romaniei

Cazul

"E o actiune pe care am gandit-o de mai bine de un an si pe care incercam sa o operationalizam de doua luni si ceva. Peste 600 de politisti, jandarmi si procurori anti-mafia au dat navala cu noaptea in cap la 238 de adrese din 28 de judete si din Bucuresti. Anchetatorii au stabilit ca gruparea era formata din 25 de persoane, majoritatea cu varste pana in 25 de ani, cunoscute cu preocupari de infractiuni din sfera criminalitatii organizate.

acum 74 luni (17 May 2018)

Chiar daca l-a ratat pe interlopul Ghenosu din Targoviste, seful Politiei anunta ca actiunea nu s-a incheiat. "E o actiune pe care am gandit-o de mai bine de un an si pe care incercam sa o operationalizam de doua luni si ceva. Sunt dosare de trafic de droguri, sunt dosare de contrabanda cu cetateni moldoveni, este atacat clanul Ghenosu pe palierul Dambovita", a declarat Daniel Horodniceanu, seful DIICOT, pentru Digi24.

Peste 600 de politisti, jandarmi si procurori anti-mafia au dat navala cu noaptea in cap la 238 de adrese din 28 de judete si din Bucuresti. Planul acestei mari operatiuni coordonata de DIICOT, denumita "Ziua Z", a fost ca 227 de indivizi suspectati ca au comis aproape toate infractiunile grave din Codul Penal sa ajunga in custodia anchetatorilor. In Dambovita au avut loc printre cele mai multe perchezitii din tara (28), alaturi de Timisoara (33) si Bihor (25). Decizia a fost luata de Tribunalul Vrancea, care a mentinut solutia pe care o dadusera si magistratii Judecatoriei Focsani. Ghenosu avea de executat 10 ani de inchisoare, dar in cele din urma a executat doar sapte. Potrivit anchetatorilor, gruparea, deosebit de periculoasa, actiona in judetele Dambovita si Prahova, dar si in Italia si Spania. Anchetatorii au stabilit ca gruparea era formata din 25 de persoane, majoritatea cu varste pana in 25 de ani, cunoscute cu preocupari de infractiuni din sfera criminalitatii organizate. Cele mai multe actiuni ale membrilor retelei erau violente, gruparea axandu-se indeosebi pe comiterea de infractiuni din sfera criminalitatii informatice, spalare de bani si, in subsidiar, camata si santaj. Din aceste activitati, membrii gruparii obtineau sume mari de bani si bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente si bijuterii. Specializat pe proxenetism si clonare de carduri, Ghenosu a mai fost condamnat si pentru spalare de bani si ultraj. Legaturi cu magistrati In 2009, in acest dosar, Florin Ghinea a fost pus in libertate de catre judecatorul pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro