Cazul fraudei la Bac din Bihor. Ministerul Educatiei suspecteaza implicarea Inspectoratului scolar si cere demisia conducerii

Cazul fraudei la Bac din Bihor. Ministerul Educatiei suspecteaza implicarea Inspectoratului scolar si cere demisia conducerii

12 din cei 108 elevi de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei eliminati de la examenul de Bacalaureat, dupa ce au fost surprinsi copiind cu ajutorul supraveghetorilor, au obtinut joi in instanta eliberarea diplomelor de Bacalaureat si suspendarea procesului verbal de sanctionare. "Speram ca atitudinea aceasta nu este de fapt un mod de gandire organizat pentru ca faptele sunt extrem de grave si consider ca e necesar ca de indata inspectorul scolar general sa-si indeplineasca atributiile pe care le are conform legii si ulterior sper ca va avea decenta de a face gestul de vointa asteptat de toata lumea: demisia.

acum 108 luni (17 Jul 2015)

12 din cei 108 elevi de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei eliminati de la examenul de Bacalaureat, dupa ce au fost surprinsi copiind cu ajutorul supraveghetorilor, au obtinut joi in instanta eliberarea diplomelor de Bacalaureat si suspendarea procesului verbal de sanctionare.

Decizia este executorie, adica obligatoriu de aplicat, chiar daca poate fi atacata prin recurs, in termen de 5 zile. Totusi, nici pana la aceasta ora, ISJ Bihor nu a eliberat adeverintele elevilor pentru a se putea inscrie la facultate pe ultima suta de metri. Oficialii din minister sustin ca nu au fost informati despre procesul la care ISJ Bihor nici nu s-a prezentat, de altfel, si pentru care nu a depus probe care sa justifice decizia de eliminare a elevilor din examen.

"Ministerul Educatiei si Comisia Nationala de Bacalaureat respecta si aplica deciziile instantei de suspendare a efectelor procesului verbal de sanctionare a elevilor si bineinteles se va emite aceasta adeverinta vineri sau cel tarziu luni, dar va avea inserata mentiunea ca este vorba despre o suspendare a unui proces verbal. Asadar, este inadmisibil sa nu te duci la un proces cu o asemenea miza si impardonabil sa nu informezi Ministerul Educatiei in legatura cu asemenea cauze in instanta", a precizat Gabriel Ispas, vicepresedinte al Comisiei Natioanle de Bacalaureat si consilier al ministrului Sorin Cimpeanu. Inspectoratul judetean miroase a complicitate

Mai mult, Ministerul Educatiei suspecteaza ca ISJ Bihor era parte din mecanismul de frauda demascat la centrul de examen.

"Speram ca atitudinea aceasta nu este de fapt un mod de gandire organizat pentru ca faptele sunt extrem de grave si consider ca e necesar ca de indata inspectorul scolar general sa-si indeplineasca atributiile pe care le are conform legii si ulterior sper ca va avea decenta de a face gestul de vointa asteptat de toata lumea: demisia.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro