Cazul fiului unui ofiter SRI ucis cu bestialitate a bagat in ceata Politia Iasi. "Crima perfecta", un posibil asasinat la comanda, s-a lasat cu 100 de audieri

Cazul fiului unui ofiter SRI ucis cu bestialitate a bagat in ceata Politia Iasi.

Cel mai complicat dosar de omor instrumentat in ultimii ani la Iasi ii pune in mare dificultate pe politistii si procurorii din Iasi. Anchetatorii nu au dorit sa precizeze de unde provine arma si au trimis-o la Bucuresti, la Institutul National de Expertize Criminalistice. De asemenea, politistii au reusit, bazandu-se pe imaginile ridicate de pe mai multe camere de supraveghere, sa reconstituie traseul facut de adolescent, in ziua in care a fost ucis.

acum 56 luni (21 Nov 2016)

Cel mai complicat dosar de omor instrumentat in ultimii ani la Iasi ii pune in mare dificultate pe politistii si procurorii din Iasi. Anchetatorii nu reusesc sa identifice cine este criminalul unui copil de 18 ani, fiului unui ofiter al Serviciului Roman de Informatii din Iasi, ucis vineri, 11 noiembrie, in locuinta personala din cartierul iesean Alexandru.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, anchetatorii ieseni au audiat in cele 11 zile ce au trecut de la comiterea faptei peste 100 de persoane. Au mers pe foarte multe piste de ancheta, luand in calcul mai multe variante care ar putea explica omorul. Au fost audiate foarte multe persoane, insa pana la acest moment nu s-a ajuns la autor", ne-a precizat Alexandru Pecincu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, unitatea ce coordoneaza cercetarile.

Expertiza vitala pentru ancheta

Surse apropiate anchetei ne-au mai precizat ca la locul crimei nu au fost descoperite probe clare, care sa duca la criminal. Anchetatorii nu au dorit sa precizeze de unde provine arma si au trimis-o la Bucuresti, la Institutul National de Expertize Criminalistice. Aceleasi surse au mai aratat ca aceasta proba ar fi cea mai mare speranta de care autoritatile se leaga in acest dosar.

In zilele urmatoare vor fi perchezitionate si unitatile informatice (calculator, telefon etc.) ale victimei, urmand a se verifica toate activitatile desfasurate de acesta in perioada de dinainte de a fi ucis.

Desfasurarea cazului

Sabin Serban, de 18 ani, a fost descoperit de tatal sau, fara suflare, in seara zilei de vineri, 11 noiembrie. La fata locului, medicii nu au putut sa il mai salveze pe copil iar politistii criminalisti nu au gasit amprente concludente ci doar arma crimei. De asemenea, anchetatorii au descoperit ca ucigasul nu a fortat usa pentru a intra in apartamentul in care se afla doar Sabin si ni... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro