Cazul emotionant al pacientei care spune ca Lucan a izgonit-o din spital: "Aveam hemoragie, dar m-a dat afara ca ii ocupam un pat"

Cazul emotionant al pacientei care spune ca Lucan a izgonit-o din spital:

Paula Blandu are in prezent 47 de ani, este originara din localitatea Malul cu Flori, din judetul Dambovita, si a ajuns pentru prima data la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj (ICUTR) in anul 2001, intr-o stare foarte grava. Am inceput sa fac sedintele de dializa, dar nu puteam sa stau pana la capat, fiindca mi se facea rau de fecare data. De aceasta data nu a mai avut niciun fel de probleme cu internarea si se afla si in prezent sub tratament, iar situatia sa este sub control. Sunt ingrijita si i-am reintalnit pe medicii si pe asistentele care au avut si pe vremuri grija de mine, riscand sa fie certati de Lucan.

acum 22 luni (2 Jan 2018)

Paula Blandu are in prezent 47 de ani, este originara din localitatea Malul cu Flori, din judetul Dambovita, si a ajuns pentru prima data la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj (ICUTR) in anul 2001, intr-o stare foarte grava. Impresionata de situatia dramatica in care se gasea femeia, Bartos a intervenit direct si i-a trimis o scrisoare lui Lucan, prin care il ruga sa se ocupe de Paula Bartos. Un cosmar de 20 de ani Insa calvarul ei a inceput si mai devreme, in 1997, cand a fost diagnosticata initial cu infectie urinara. Din pacate, ulterior avea sa se dovedeasca faptul ca nu era vorba de o simpla infectie. Aveam dureri mari si am fost internata prima data la Campulung, unde mi s-a spus ca am o simpla infectie urinara. Dar problemele persistau si asa am ajuns apoi la Bucuresti, la spitalul Carol Davila. Chiar in ziua in care implineam 20 de ani mi s-a pus diagnosticul de insuficienta renala", a povestit Paula Blandu. Situatia ei a continuat sa se agraveze si asa a ajuns sa se interneze mai apoi la Targoviste: "Pana atunci s-a mai intamplat ceva cu mine. Am inceput sa fac sedintele de dializa, dar nu puteam sa stau pana la capat, fiindca mi se facea rau de fecare data. La Bucuresti mi-au facut criogenie si mi-au bagat 10 puncte de gheata in el. Mi-au spus ca daca nu ajung la transplant, ochiul oricum nu mai poate fi salvat si ca trebuie scos". Transplant la interventia unui fost ministru Insa transplantul parea o utopie, mai ales ca situatia financiara a pacientei nu-i permitea sa plateasca un medic. In tot acest cosmar, a aparut si o raza de soare: o cunostinta din Targoviste, diriginta de posta, s-a oferit s-o ajute si i-a scris fostului ministru al Sanatatii, Daniela Bartos. Impresionata de situatia femeii, Daniela Bartos a luat legatura cu conducerea ICUTR si i-a cerut lui Mihai Lucan sa o trateze. "Nu puteam visa la transplant pentru ca eu n-aveam bani nici de covrig. O cunostinta, diriginta de posta, mi-a spus sa scriu cu cuvintele mele c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro