Cazul elicopterului SMURD cazut in lacul Siutghiol. Revolta pompierilor: "De ce suntem noi de vina pentru moartea colegilor nostri?"

Cazul elicopterului SMURD cazut in lacul Siutghiol. Revolta pompierilor:

Pe de o parte, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea sunt marcati de pierderea suferita, a colegilor din echipajul SMURD, iar pe de alta parte, se confrunta cu oprobriul public legat de interventia lor la locul accidentului de pe Lacul Siutghiol. (Claudia Spridon, Mariana Iancu) Pe aceeasi tema: VIDEO Imaginile care arata sosirea primului echipaj de salvare la locul tragediei de pe lacul Siutghiol VIDEO Drona care a survolat lacul Siutghiol imediat dupa prabusirea elicopterului SMURD, disparuta fara urma Ultima fotografie cu elicopterul SMURD inainte de prabusire. Aparatul de zbor a fost imortalizat la decolarea de la ora 16.06 VIDEO EXCLUSIV Gheorghita, barcagiul ajuns la epava inaintea autoritatilor: "Am tras de coada elicopterului si am gasit doctorita sub apa.

acum 112 luni (18 Dec 2014)

Dupa prabusirea elicopterului SMURD in Lacul Siutghiol, de luni dupa amiaza, in care au murit patru persoane, in randul pompierilor din Constanta domneste tulburarea. Pe de o parte, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea sunt marcati de pierderea suferita, a colegilor din echipajul SMURD, iar pe de alta parte, se confrunta cu oprobriul public legat de interventia lor la locul accidentului de pe Lacul Siutghiol.

Martorii au relatat cum pompierii au venit neechipati, fara dotarea necesara in astfel de situatii, iar dispozitivele pe care le aveau la indemana erau nefunctionale. Fosti si actuali angajati ai sistemului au nemultumiri legate de felul in care se desfasoara activitatea institutiei, pornind de la conducere si coordonare, pana la conditiile de lucru. Ei se simt carne de tun in fata valului de acuze interventia autoritatilor.

Bogdan Covalciuc este unul dintre cei mai activi lucratori din sistemul de urgenta si unul dintre cei care au participat la operatiunea de pe Lacul Siutghiol. Avand grad de plutonier adjutant, Covalciuc este comandant de echipaj SMURD in cadrul ISU si administrator al Forum Pompierii.

Interventia de recuperare a victimelor accidentului de luni i-a lasat un gust amar, dupa cum marturiseste. "De ce noi, pompierii constanteni, suntem de vina de moartea colegilor nostri? O hotarare nefericita (dar nu gresita) a sefului de echipaj, o balbaiala a purtatorului de cuvant si tacerea stafului ISU Constanta... Restul erau pe fundul apei, adancimea era de sase metri, temperatura de 2 grade Celsiu si echipajele veneau de la 14 kilomeri. Erau echipati in costume de protectie, casti si veste de salvare!"

"Sa vorbeasca de dotare, achizitii, personal"

Reactiile starnite in mediul virtual sunt impartite. Fotografie facuta la ora 16.06 Sursa foto Alexandra Cojocaru

Psiholog pentru echipajele SMURD Ias... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro