Cazul Elena Udrea: catuse noi dupa scenariu vechi

Cazul Elena Udrea: catuse noi dupa scenariu vechi

Deputatii juristi au avizat favorabil noile cereri ale DNA, de arestare preventiva si de incepere a urmaririi penale a Elenei Udrea, in dosarul "Gala Bute", pentru trei noi infractiuni de luare de mita. Arest improspatat Politia Capitalei a hotarat sa renoveze punctual de acces al Arestului Central, acolo unde ajug toti cei retinuti de procurori timp de 24 de ore sau toti cei arestati preventiv, cum a a fost si cazul Elenei Udrea. Deputatii juristi au avizat pozitiv noile cereri ale DNA, de arestare preventiva si de incepere a urmaririi penale a Elenei Udrea, in dosarul "Gala Bute", pentru trei noi infractiuni de luare de mita.

acum 97 luni (19 Feb 2015)

Deputatii juristi au avizat favorabil noile cereri ale DNA, de arestare preventiva si de incepere a urmaririi penale a Elenei Udrea, in dosarul "Gala Bute", pentru trei noi infractiuni de luare de mita. Fostul ministru al Dezvoltarii a fost reprezentat in fata Comisiei Juridice de catre avocatul sau, Marius Striblea, care le-a cerut parlamentarilor, in numele clientei sale, sa incuvinteze cererea de incepere a urmaririi penale, dar sa o respinga pe cea de arestare, exact cum s-a intamplat si in urma cu o saptamana.

"Prin vocea mea, Elena Udrea a cerut incuvintarea inceperii urmariri penale pentru ca anchetele trebuie sa se desfasoare fara nicun fel de impedimente. Am spus ca Elena Udrea a avut parte de sase zile de umilinta. Cele sase zile de arest au fost inutile", a fost punctul de vedere al Elenei Udrea, exprimat prin intermediul avocatului. Pentru solicitarea de incepere a urmaririi penale, votul a fost categoric: 23 de voturi "pentru", doua abtineri si niciun vot impotriva. In fata cererii de arestare, deputatii juristi au mai palit: s-au inregistrat 16 voturi "pentru", patru "impotriva" si trei "abtineri".

Udrea se va apara in plen

La aceeasi ora in care deputatii juristi s-au reunit pentru a dezbate cele doua solicitari ale DNA, Elena Udrea a fost chemata la DNA pentru a face completari la denuntul depus, in urma cu aproape trei saptamani, impotriva lui Florian Coldea, actualul sef al SRI. De aceea, sedinta, programata initial pentru ora 11.30, a fost amanata, la cererea avocatului Elenei Udrea pentru momentul in care fostul ministru va putea sa fie prezenta fizic in Parlament. Deputatii juristi au aprobat cererea avocatului, insa cu o mentiune: Elena Udrea sa se prezinte in Parlament pana la ora 15.00. Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, Comisia Juridica trebuie sa elaboreze un raport in termen de trei zile, care expira ieri, la ora 15.00, ora la care a incepea plenul Camerei Deputatilor, deputatii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro