Cazul complicat al unei femei care si-a injunghiat fratele. Cum s-au contrazis judecatorii si ce pedeapsa i-au dat

Cazul complicat al unei femei care si-a injunghiat fratele. Cum s-au contrazis judecatorii si ce pedeapsa i-au dat

O femeie trimisa in judecata pentru tentativa de omor dupa ce si-a injunghiat fratele a fost achitata in prima instanta de Tribunalul Timis, dar Curtea de Apel a condamnat-o in final pe femeie, considerand ca nu a fost vorba de legitima aparare, ci de tentativa de omor. "Aplicarea loviturilor de cutit de catre inculpata a vizat indepartarea persoanei vatamate din propria locuinta, dorinta inculpatei fiind determinata de comportamentul persoanei vatamate care a intrat in locuinta inculpatei, pe timp de noapte, cu intentia de a-l agresa pe sotul acesteia, ulterior loviturile fiind indreptate si impotriva numitei...In acest sens poate fi observat si comportamentul inculpatei adoptat ulterior savarsirii faptei, aceasta, imediat dupa scoaterea persoanei vatamate din locuinta, apeland serviciul 112 pentru a solicita prezenta politistilor, ceea ce atesta imprejurarea ca inculpata nu a incercat sa-i faca rau fratelui sau in mod gratuit, ci a dorit doar ca acesta sa fie scos din locuinta", a aratat judecatorul care a declarat-o nevinovata pe femeie.

acum 21 luni (14 Feb 2018)

O femeie trimisa in judecata pentru tentativa de omor dupa ce si-a injunghiat fratele a fost achitata in prima instanta de Tribunalul Timis, dar Curtea de Apel a condamnat-o in final pe femeie, considerand ca nu a fost vorba de legitima aparare, ci de tentativa de omor. Totul s-a intamplat in seara zilei de 22 ianuarie 2017, in jurul orei 22.00, cand un doi frati s-au dus sa ii ceara socoteala surorii lor si cumnatului pentru un conflict de familie. Pentru a-si salva sotul, femeia i-a dat acestuia cu o cana in cap, iar pentru ca nu a putut opri furia fratelui sau a luat un cutit de bucatarie si-a injunghiat fratele de cinci ori, victima necesitand 15 zile de ingrijiri medicale.

"Aplicarea loviturilor de cutit de catre inculpata a vizat indepartarea persoanei vatamate din propria locuinta, dorinta inculpatei fiind determinata de comportamentul persoanei vatamate care a intrat in locuinta inculpatei, pe timp de noapte, cu intentia de a-l agresa pe sotul acesteia, ulterior loviturile fiind indreptate si impotriva numitei...In acest sens poate fi observat si comportamentul inculpatei adoptat ulterior savarsirii faptei, aceasta, imediat dupa scoaterea persoanei vatamate din locuinta, apeland serviciul 112 pentru a solicita prezenta politistilor, ceea ce atesta imprejurarea ca inculpata nu a incercat sa-i faca rau fratelui sau in mod gratuit, ci a dorit doar ca acesta sa fie scos din locuinta", a aratat judecatorul care a declarat-o nevinovata pe femeie. Acelasi judecator a mai tinut cont si de faptul ca "raportul de forte era inclinat in mod covarsitor in favoarea persoanei vatamate, fiind evident ca inculpata se afla intr-o pozitie de inferioritate".

"S-a constatat ca inculpata a incercat sa determine indepartarea fratelui sau din locuinta prin alte mijloace, mai putin grave, ea recurgand la gestul extrem de a aplica mai multe lovituri de cutit abia la momentul in care celelalte modalitati utilizate nu au dat rezultatel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro