Cazul ciudat al soferului amendat cu 4.000 de lei pentru ca a asezat icoana lui Arsenie Boca pe parbrizul autocarului

Cazul ciudat al soferului amendat cu 4.000 de lei pentru ca a asezat icoana lui Arsenie Boca pe parbrizul autocarului

"Din fotografiile efectuate de catre intimat la momentul savarsirii faptei, instanta a constatat ca de pe parbrizul autovehiculului lipsea cu desavarsire placa de traseu, care are rolul de a informa persoanele cu privire la numele operatorului de transport rutier, traseul si tipul de transport, obligatie care revine operatorului de transport.

acum 38 luni (4 Apr 2017)

Una dintre cele mai ciudate sanctiuni primite de soferi pe drumurile din judetul Hunedoara a fost acordata unui barbat care transporta un grup de 35 de pelerini la Manastirea Prislop. Magistratii de la Tribunalul Hunedoara au decis transformarea in avertisment a sanctiunii de 4.000 de lei, primita de un sofer care in loc de tabloul cu informatii privind cursa a afisat o icoana.

Barbatul a primit amenda in Calan, in urma unui control al politistilor si al angajatilor Inspectoratului de Stat pentru Control in Transportul Rutier, care au stabilit ca in loc sa afiseze placa de traseu pe parbriz, a asezat o icoana cu Arsenie Boca. De asemenea, soferul a mai primit o sanctiune de 4.000 de lei pentru ca avea asigurarea auto expirata. "In urma verificarilor efectuate, agentul constatator i-a aplicat o amenda in cuantum de 8.000 de lei, intrucat pe parbrizul autovehiculului nu era afisata placa de traseu, iar la bordul acestuia nu exista asigurarea pentru persoane si bagaje pentru riscuri de accidente", se arata in dosar.

Iertat de amenda

Magistratii au considerat ca lipsa panoului informativ reprezenta un pericol social redus, iar amenda de 4.000 de lei era, astfel, disproportionata.

"Din fotografiile efectuate de catre intimat la momentul savarsirii faptei, instanta a constatat ca de pe parbrizul autovehiculului lipsea cu desavarsire placa de traseu, care are rolul de a informa persoanele cu privire la numele operatorului de transport rutier, traseul si tipul de transport, obligatie care revine operatorului de transport. Faptul ca pasagerii au dorit afisarea unei icoane care sa fie reprezentativa pentru pelerinajul pe care acestia il efectuau la Manastirea Prislop nu constituie o justificare pentru operatorul de transport de a nu respecta obligatia care ii revine conform legii. Insa, raportat la imprejurarea ca neindeplinirea acestei obligatii reprezinta un pericol social re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro