Cazanciuc: "Putem sa dezbatem legile Justitiei cat e nevoie". Eliminarea presedintelui din numirea magistratilor cu rang inalt, mentinuta

Cazanciuc:

Foarte multe articolele de modificat nu sunt, sunt aproape 20 si o marja destul de mica de manevra pentru membrii comisie. Robert Cazanciuc a afirmat ca eliminarea Presedintelui Romaniei din procesul de numire a magistratilor de rang inalt are ca scop intarirea independentei CSM.

acum 60 luni (15 Mar 2018)

"Am discutat despre mai multe legi aflate in procedura parlamentara si despre legile justitiei si cu presedintele Comisiei, Florin Iordache. Am avut ieri o prima dezbatere in comisie, am luat fiecare text in parte, nu a durat mult pentru ca suntem toti foarte stransi de Decizia Curtii. Despre calendar a fost vorba, sa facem dezbaterea cat este nevoie si sa respectam riguros decizia Curtii. Foarte multe articolele de modificat nu sunt, sunt aproape 20 si o marja destul de mica de manevra pentru membrii comisie.

Robert Cazanciuc a afirmat ca eliminarea Presedintelui Romaniei din procesul de numire a magistratilor de rang inalt are ca scop intarirea independentei CSM.

" Curtea spune ca a fost un act de curtoazie in anul 2005 (...) legiuitorul are optiunea sa lase sau sa intareasca independenta CSM. (...) Vor ramane in corpul legii doar acele articole care sunt strict in acord cu Decizia CCR", a spus Cazanciuc, intrebat daca eliminarea presedintelui din numirea judecatorilor de rang inalt respecta Decizia CCR. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro