Caz revoltator la Calarasi, unde o tanara a facut stop cardiac dupa ce a nascut gemeni. Cauza probabila, anestezia

Caz revoltator la Calarasi, unde o tanara a facut stop cardiac dupa ce a nascut gemeni. Cauza probabila, anestezia

Cu toate eforturile cadrelor medicale, tanara nu a mai putut fi adusa la viata, desi s-au efectuat manevre de resuscitate timp de 40 de minute. Si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, s-a aratat revoltat de acest caz si a anuntat ca luni, 2 martie, va trimite o echipa de control la spitalul din Calarasi, pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs nenorocirea.

acum 57 luni (28 Feb 2015)

O operatia de cezariana s-a transformat intr-o adevarata drama pentru familia unei calarasence. Pentru ca medicul care urmarise sarcina nu era in spital, a fost preluata de Victor Constantin, ginecolog, medicul de garda. Doctorul a hotarat sa-i faca operatie de cezariana insa, spune familia fetei, sala in care urma sa fie dusa era inundata. Atunci au luat decizia s-o transfere in alta sala de operatie, la etajul 5, dar aici, se pare, nu functiona aparatul care monitorizeaza functiile vitale. Dr. Constantin spune ca problema majora care a provocat stopul cardiac a fost de la anestezie. Cu toate eforturile cadrelor medicale, tanara nu a mai putut fi adusa la viata, desi s-au efectuat manevre de resuscitate timp de 40 de minute. Nu stim din ce cauza a facut stop cardiac si a fost resuscitata timp de 40 de minute. Eu nu as fi facut aceasta operatie cu anestezie generala, dar anestezistul nu a reusit sa faca rahia, desi a incercat de 6 ori.

Si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, s-a aratat revoltat de acest caz si a anuntat ca luni, 2 martie, va trimite o echipa de control la spitalul din Calarasi, pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs nenorocirea. De asemenea, a spus oficialul, in acest caz va fi sesizat si Colegiul Medicilor pentru a incepe o ancheta.

Va recomandam si:

Acuzatii de malpraxis. O gravida, plimbata de la un doctor la altul pentru a naste, a adus pe lume un prunc mort

Gravida care a stat cinci zile cu copilul mort in burta a nascut. Ea a fost transferata, ieri, din Calarasi la maternitatea Polizu

Tanara care sta de 5 zile cu fatul mort in pantece, adusa la Maternitatea Polizu din Bucuresti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro