Caz revoltator la Barlad. Un barbat care a sechestrat si violat o femeie timp de 11 zile, eliberat din arest dupa ce procurorii au intarziat sa ceara prelungirea arestarii

Caz revoltator la Barlad. Un barbat care a sechestrat si violat o femeie timp de 11 zile, eliberat din arest dupa ce procurorii au intarziat sa ceara prelungirea arestarii

Initial, Judecatoria Barlad a admis pe 2 februarie prelungirea arestarii preventive a barbatului, insa acesta a contestat decizia, iar instanta de control judiciar, Tribunalul Vaslui, a admis contestatia si a dispus punerea in libertate de indata a inculpatului, judecatorii constatand nulitatea referatului prin care Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad a solicitat prelungirea arestarii preventive. Interpretarea diferita a legii, libertate pentru infractor Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad au inaintat Judecatoriei Barlad propunerea privind prelungirea arestarii preventive in cazul barbarului acuzat ca a sechestrat si violat persoana femeia de 46 de ani timp de 11 zile pe data de 30 ianuarie, in conditiile in care mandatul de arestare preventiva expira pe 4 februarie.

acum 68 luni (9 Feb 2017)

Initial, Judecatoria Barlad a admis pe 2 februarie prelungirea arestarii preventive a barbatului, insa acesta a contestat decizia, iar instanta de control judiciar, Tribunalul Vaslui, a admis contestatia si a dispus punerea in libertate de indata a inculpatului, judecatorii constatand nulitatea referatului prin care Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad a solicitat prelungirea arestarii preventive.

"In baza art.268 alin.1 C.proc.pen., constata decaderea Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad din dreptul de a solicita prelungirea masurii arestarii preventive dispuse fata de inculpatul Halinga Viorel, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de viol, prev.

Practic, judecatorii Tribunalului Vaslui i-au decazut pe procurorii barladeni din dreptul de a solicita prelungirea arestarii preventive aratand ca nu au respectat termenul legal prevazut de procedura penala. Potrivit articolului 235, alin.1, din Codul de Procedura Penala, propunerea de prelungire a arestarii preventive se depune la judecatorul de drepturi si libertati cu cel putin cinci zile inainte de expirarea duratei arestarii preventive.

Interpretarea diferita a legii, libertate pentru infractor

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad au inaintat Judecatoriei Barlad propunerea privind prelungirea arestarii preventive in cazul barbarului acuzat ca a sechestrat si violat persoana femeia de 46 de ani timp de 11 zile pe data de 30 ianuarie, in conditiile in care mandatul de arestare preventiva expira pe 4 februarie. Interpretarea diferita a doua prevederi din Codul de Procedua Penala a facut ca instantele din Barlad si Vaslui sa se contrazica, iar violatorul sa se bucure de libertate.

Potrivit articolului 269, aliniat 2, din Codul de Procedura Penala, la calcularea termenelor, nu se socoteste ziua de la care incepe sa curga termenul si nici ziua in care se implineste.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro