Caz deosebit de grav: o fata de 18 ani cantareste numai 16 kilograme pentru ca a refuzat sa manance

Caz deosebit de grav: o fata de 18 ani cantareste numai 16 kilograme pentru ca a refuzat sa manance

Cazul pacientei este de o gravitate exceptionala pentru ca tanara cantareste numai 28 kilograme, situatie in care se pune serios problema supravietuirii", a aratat profesorul Marin Burlea, seful Clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi.

acum 84 luni (17 Feb 2016)

Tanara a fost internata in spitalul iesean in urma cu o saptamana. Pacienta din Adjud a fost preluata direct in sectia ATI a Spitalului "Sfanta Maria" in stare grava, dupa ce, de la aproape 40 de kilograme, a ajuns sa cantareasca numai 26 kilograme. Spre deosebire de cazurile similare pe care medicii ieseni le-au ingrijit, pacienta din judetul Vrancea nu este victima unui abuz din partea parintilor, mama ei fiindu-i alaturi de la internare. Starea ei este deosebit de grava pentru ca, nealimentandu-se, capitalul proteic a scazut si, prin urmare, nu are anticorpi. Ea nu are in organism elementele de lupta cu boala. Tanara are o problema de sanatate veche, de natura psihica. Din punctul meu de vedere este o anorexie mentala. Copila a fost dusa pe la medici prin Bucuresti, Focsani, Adjud, adica nu este abandonata sau abuzata de parinti. Cazul pacientei este de o gravitate exceptionala pentru ca tanara cantareste numai 28 kilograme, situatie in care se pune serios problema supravietuirii", a aratat profesorul Marin Burlea, seful Clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi.

Conform medicului, pentru a fi pusa pe picioare, tanara are nevoie de spitalizare indelungata in care sa i se administreze tratament de specialitate.

In ultimii patru ani, la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi au fost salvate doua paciente care erau aproape in coma din cauza malnutritiei. Adina, in varsta de 18 ani, cantarea 16 kilograme, iar Florentina, in varsta de patru ani, avea doar cinci kilograme. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro