Cavaleria americana a ajuns la poalele Tampei. Sute de brasoveni au indurat ploaia sa vada coloana de blindate

Cavaleria americana a ajuns la poalele Tampei. Sute de brasoveni au indurat ploaia sa vada coloana de blindate

Brasovenii au putut vedea, de aproape, vehiculele americane si romanesti, pentru ca Armata romana a profitat de aceasta ocazie si a organizat o expozitie statica a tehnicii de lupta, in zona parcarii de la Biblioteca Judeteana George Baritiu.

acum 62 luni (14 May 2015)

Cei mai impresionati au fost copiii, care abia au asteptat sa se pozeze cu blindatele americane.

Si varstnicii au fost impresionati de coloana armatei americane. Din punctul meu de vedere este un moment istoric. In urmac cu 70 de ani se vorba ca Romania va intra sub sfera de influenta anglo-americamna. Prezenta acestor trupe aici este, fara indoiala , din punctul meu de vedere, un semn pozitiv. A fost aici, la noi, intodeauna un precept diplomatic: cand Rasaritul a presat asupra Apusului, cand Apusul a venit cu reactia sa-l impinga inapoi. Cad la pace si intelegere, e foarte bine. O pace, chiar nedreapta, este mai buna decat un razboi", ne-a declarat profesorul pensionar Ion Popescu Topolog.

Brasovenii au putut vedea, de aproape, vehiculele americane si romanesti, pentru ca Armata romana a profitat de aceasta ocazie si a organizat o expozitie statica a tehnicii de lupta, in zona parcarii de la Biblioteca Judeteana George Baritiu. Mai mult, cei interesati au putut afla detalii si despre modul in care pot face o cariera in cadrul Armatei Romaniei.

Destinatia finala a militarilor este poligonul militar de la Cincu, la 100 de kilometri de Brasov. Acolo, peste 1.500 de militari din SUA, Marea Britanie, Canada si Romania vor lua parte la sfarsitul saptamanii la un exercitiu militar de amploare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro