Cauzele emotionale ale bolilor: legatura dintre sentimente si afectiuni fizice

Cauzele emotionale ale bolilor: legatura dintre sentimente si afectiuni fizice

De exemplu: - ficatul e centrul furiei si criticii - gatul si tiroida sunt legate de capacitatea noastra de exprimare - cancerul e deseori un mod subtil de auto-culpabilizare, dorinta inconstienta de a nu mai trai - dependenta de tigari are legatura incercarea de a umple vidul nostru interior - plamanii stocheaza afectiuni legate de nevoia de spatiu, de autonomie, de frica de moarte - rinichii sunt sediul fricii - afectiunile inimii sunt legate de capacitatea noastra de a (ne) iubi neconditionat si a primi iubire - umerii reflecta responsabilitatile pe care le avem in viata Cu alte cuvinte, fiecare conflict interior pe care il traim, daca se repeta pentru mai mult timp si nu e rezolvat, poate afecta un anumit organ din corp.

acum 106 luni (23 Apr 2015)

>

Ai incercat vreodata sa observi ce se intampla in corpul tau atunci cand esti furioasa?

Nu e prea tarziu sa incepi de acum sa fii atenta.

De ce e important? Pentru ca senzatiile fizice te pot ajuta sa faci legatura dintre sentimentele, gandurile si emotiile tale, respectiv afectiunile fizice. Pentru ca exista o legatura directa intre afectiunile organelor si partilor corpului nostru, respectiv ceea ce simtim si gandim. Interpretam stimulii pe baza experientelor anterioare (placute sau neplacute) si reactionam cu un tipar de senzatii. Cu cat repetam mai mult primii pasi, cu atat mai usor se instaleaza "boala" - care de fapt e un semnal prin care corpul ne ajuta sa constientizam ca avem tipare de viata (emotionale si mintale) nesanatoase.

De exemplu:

- ficatul e centrul furiei si criticii

- gatul si tiroida sunt legate de capacitatea noastra de exprimare

- cancerul e deseori un mod subtil de auto-culpabilizare, dorinta inconstienta de a nu mai trai

- dependenta de tigari are legatura incercarea de a umple vidul nostru interior

- plamanii stocheaza afectiuni legate de nevoia de spatiu, de autonomie, de frica de moarte

- rinichii sunt sediul fricii

- afectiunile inimii sunt legate de capacitatea noastra de a (ne) iubi neconditionat si a primi iubire

- umerii reflecta responsabilitatile pe care le avem in viata

Cu alte cuvinte, fiecare conflict interior pe care il traim, daca se repeta pentru mai mult timp si nu e rezolvat, poate afecta un anumit organ din corp.

Te incurajez sa iti identifici propriile tipare emotii - afectiuni/boli, pentru ca asta te poate ajuta sa te vindeci singur. Sa observi care sunt stimulii declansatori (sunet, gust, vizual, tactil, olfactiv, ganduri - amintiri) si care sunt conflictele declasate de acestia. Simpla constientizare a relatiei dintre stimuli, reactii si afectiuni/simptome fizice p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro