Cauzele ciudate ale starii de oboseala. Efectul invers al cafelei

Cauzele ciudate ale starii de oboseala. Efectul invers al cafelei

Practic atunci cand privam organismul de nutrientii necesari, el consuma din rezervele de energie, iar cand acesta se termina apare o stare de somnolenta de nu poate fi controlata. "De cele mai multe ori persoanele care au lipsa de Vitamina B si D sau sufera de anemie au stari de somnolenta.

acum 58 luni (8 Aug 2017)

Este normal ca oboseala sa apara dupa efort sau atunci cand nu dormim suficient. "Persoanele care beau prea putina apa, au o stare de somnolenta mai ales vara, cand temperaturile sunt ridicate si corpul are nevoie de hidratare. Vara este obligatoriu sa beti un pahar cu apa la o ora, sa nu asteptati sa apara senzatia de sete", spune medicul internist Florin Tudor. Vara mai ales nu trebuie sa depasiti o cana de cafea pe zi. Daca beti mai multe veti avea stari de oboseala, dar si iritabilitate, pentru ca ritmul cardiac si tensiunea arteriala cresc", mai spune medicul.

Persoanele care tin cure de slabire drastice pot avea stari de somnolenta. Practic atunci cand privam organismul de nutrientii necesari, el consuma din rezervele de energie, iar cand acesta se termina apare o stare de somnolenta de nu poate fi controlata. Daca aveti astfel de simptome este bine sa intrerupeti dieta", mai spune specialistul.

Atentie la bolile care dau somnolenta

Apneea in somn este una dintre cele mai periculoase cauze ale starii de somnolenta. Practic respiratia se opreste cateva secunde, iar acest mecanism se poate repeta de zeci de ori intr-o noapte.

Starea de oboseala poate fi si semnul unor boli au alergii. "De cele mai multe ori persoanele care au lipsa de Vitamina B si D sau sufera de anemie au stari de somnolenta. Dezechilibrele hormonale dau si ele stari accentuate de oboseala. De asemenea depresia sau anumite tumori craniene pot da stari de somnolenta. Anumite alergii alimentare, cum este de exemplu intoleranta la lactoza, da stari de oboseala, daca nu stim ca o avem si nu excludem din alimentatie alergenii", mai spune specialistul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro