Cauza mortii lui Dan Adamescu: bronhopneumonie si insuficienta cardio-respiratorie

Cauza mortii lui Dan Adamescu: bronhopneumonie si insuficienta cardio-respiratorie

Numele lui Dan Grigore Adamescu, unul dintre cei mai puternici si discreti antreprenori, este legat de companii precum Baumeister si Mega Construct - cand vine vorba de constructii si sectorul energetic, de Unirea Shopping Center, City Business Center, Modern Business Center cand vorbim de imobiliare, de Astra (asigurari), de Rex, Intercontinental si Pullman (sectorul hotelier), de Romania Libera (media) si de MegaVision si Flamingo (retail cu electrocasnice). La momentul preluarii, Astra avea zeci de milioane de dolari in conturi, o cota de piata de 7 la suta si era in vizorul mai multor oameni de afaceri. Potrivit rechizitoriului, judecatorul Moldovan a primit bani si bunuri in valoare de 29.935 lei, iar Ion Stanciu a primit, in cursul lunilor iunie 2013 si decembrie 2013, suma de 15.000 euro de la Dan Adamescu si de la o alta persoana, prin intermediul si cu ajutorul Monicai Borza, pentru a pronunta o hotarare favorabila intr-un dosar, respectiv de a accepta deschiderea procedurii insolventei SC Baumeister SA, coordonata de Adamescu, si in schimbul numirii unei anumite societati de insolventa drept administrator judiciar.

acum 89 luni (26 Jan 2017)

Potrivit acestuia, fosta sotie si sora lui Dan Adamescu au decis sa se ocupe impreuna de inmormanare, trupul neinsufletit al acestuia urmand sa fie depus joi la Biserica Domnita Balasa, urmand ca inmormanarea sa aiba loc vineri la pranz. "De asta a durat atat de mult autopsia. Dupa ce se vor termina procedurile de inmormantare, evident ca vom veni si cu documentele funerare si cu datele medico-legale", a precizat Dancu.

Incarcerat din mai 2016 initial in Penitenciarul Jilava, omul de afaceri, grav bolnav, fusese transferat, din septembrie anul trecut, intr-un spital privat pentru o operatie de protezare a genunchilor. El ispasea o condamnare de 4 ani si 4 luni de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de mituirea unor judecatori de la Tribunalul Bucuresti, pentru ca acestia sa aprobe intrarea in insolventa a doua dintre companiile lui inglodate in datorii.

Numele lui Dan Grigore Adamescu, unul dintre cei mai puternici si discreti antreprenori, este legat de companii precum Baumeister si Mega Construct - cand vine vorba de constructii si sectorul energetic, de Unirea Shopping Center, City Business Center, Modern Business Center cand vorbim de imobiliare, de Astra (asigurari), de Rex, Intercontinental si Pullman (sectorul hotelier), de Romania Libera (media) si de MegaVision si Flamingo (retail cu electrocasnice). Inceputul: Imigrant in Germania

Dan Grigore Adamescu a absolvit, in 1971, Academia de Studii Economice din Bucuresti, dupa care s-a angajat la Intreprinderea de Comert Local (ICL) "Universal-Consignatia", unde erau comercializate bunuri din import. "Mi-au taiat si hipofiza in timpul operatiei, mi-au scos tumoarea si am primit certificat medical de la nemti ca sunt 80% handicapat", declara in trecut omul de afaceri intr-un interviu pentru Forbes. Viata pe medicamente nu l-a descurajat si a pus pe picioare propria firma de import-export cu aparatura electronica, la inceputul anilo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro