Cauza exploziei dintr-un bloc din Galati: un barbat si-a aprins o tigara in garsoniera si a aruncat in aer imobilul. O fetita de un an si cinci luni a murit

Cauza exploziei dintr-un bloc din Galati: un barbat si-a aprins o tigara in garsoniera si a aruncat in aer imobilul. O fetita de un an si cinci luni a murit

"Prefectul judetului Galati, Gabriel Aurelian Panaitescu, impreuna cu comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si primarul municipiului Galati, aflati la fata locului, in urma consultarii cu specialistii Inspectoratului de Stat in Constructii, au decis imediat relocarea persoanelor de la etajul 4 si partial a celor de la etajul 3, transportul si cazarea acestora la Centrul de Primire Urgente al Primariei, asigurarea pazei de catre Politia Locala si un echipaj al Jandarmeriei, precum si stationarea in supraveghere pe timpul noptii a unui echipaj de pompieri, cu o autospeciala cu apa si spuma", a declarat Petrica Patilea, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului - judetul Galati.

acum 83 luni (19 Mar 2017)

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati s-a intrunit astazi pentru a analiza situatia generata de explozia produsa sambata seara, la blocul G5 din Micro 19, si pentru a stabili masurile de urgenta pentru sprijinirea persoanelor afectate.

S-a dispus astfel intrunirea in sedinta extraordinara a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Galati pentru a lua masuri de punere in siguranta a imobilului, in acord cu rezultatul expertizei tehnice, si pentru acordarea sprijinului material persoanelor afectate, inclusiv familiei careia i-a murit fetita de un an si cinci luni.

Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Galati va efectua in cel mai scurt timp anchetele sociale si va transmite Guvernului solicitarea de acordare a ajutoarelor de urgenta pentru familiile afectate. De asemenea, Institutia Prefectului - judetul Galati, va pune la dispozitie, la solicitarea Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Galati, constructii modulare cu destinatia de locuinte sau pentru depozitarea bunurilor.

Intrucat, din evaluarile preliminare, se considera ca imobilul nu prezinta siguranta, specialistii Inspectoratului de Stat in Constructii au recomandat si evacuarea persoanelor de la etajele 1 si 2. N., in varsta de 48 ani, care a suferit arsuri pe o suprafata de 20% din corp.

O fetita in varsta de un an si cinci luni, care locuia cu mama sa in garsoniera nr.

Explozia nu a fost urmata de incendiu, dar la etajul 4 au fost dislocate usile, ferestrele, precum si peretii laterali ai garsonierei nr.

"Prefectul judetului Galati, Gabriel Aurelian Panaitescu, impreuna cu comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si primarul municipiului Galati, aflati la fata locului, in urma consultarii cu specialistii Inspectoratului de Stat in Constructii, au decis imediat relocarea persoanelor de la etajul 4 si partial a celor de la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro