Cautatori de pokemoni, goniti cu politia din curtea bisericii. Oficialii BOR: "Vanati virtuti, nu virtualitati"

Cautatori de pokemoni, goniti cu politia din curtea bisericii. Oficialii BOR:

Nu a fost o problema ca au venit, mai mult ca nu s-au relationat corect la spatiul in care erau Preotul Tanasescu a povestit pentru "Adevarul" ca incidentul nu a fost unul grav, dar ca politia a venit pentru ca atitudinea tinerilor intrebati ce cauta in curtea bisericii ar fi fost una foarte iritata.

acum 82 luni (26 Jul 2016)

Tinerii absorbiti de jocul Pokemon Go au fost atrasi in curtea Catedralei Mitropolitane din Constanta in toiul noptii fiindca jocul le indica aici existenta a doua pokestop-uri - descrise ca fiind magazine de unde se poate lua munitie pentru prinderea pokemonilor, dar si locuri unde jucatorii-vanatori pot activa o functie prin care se ispitesc creaturile virtuale. Unul dintre tineri a relatat pentru Pro TV ca poarta bisericii era larg deschisa si ca nu a gasit mesaje care sa restrictioneze accesul in interior:

"Ne-a intrebat ce facem si pe cine asteptam. A zis ca acolo e o institutie, ca de ce nu vin acolo sa ma rog.

Multi utilizatori ai jocului sustin ca zona in care se afla cel mai important lacas de cult ortodox din Constanta este intesata cu pokemoni si ca, inevitabil, vanatorii o vor traversa in continuare.

Oficialii Bisericii Ortodoxe Romane au reactionat in urma incidentului de la Constanta: "E atractiva amestecarea virtual - real, dar nu putem, in numele profitului, sa zapacim toate regulile sociale si, mai mult decat atat, legile", a declarat preotul Eugen Tanasescu pentru "Adevarul".

Noi, preotii, nu suntem pokemoni

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului (foto) a explicat insa ca tinerii sunt bineveniti, oricand, la biserica, atat timp cat vin acolo pentru a vana "cuvantul lui Dumnezeu", nu pokemoni. In lumea virtuala, omul este liber absolut, poate sa faca orice, sa creada orice, pericolul este ca virtualul ii conserva omului puterea de zeu.

Nu a fost o problema ca au venit, mai mult ca nu s-au relationat corect la spatiul in care erau

Preotul Tanasescu a povestit pentru "Adevarul" ca incidentul nu a fost unul grav, dar ca politia a venit pentru ca atitudinea tinerilor intrebati ce cauta in curtea bisericii ar fi fost una foarte iritata. "Nu a fost o mare problema ca au venit tinerii acolo, dar ei ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro