Catina, izvorul natural de vitamina C care alunga raceala din organism. Cum trebuie consumata pentru a fi eficienta

Catina, izvorul natural de vitamina C care alunga raceala din organism. Cum trebuie consumata pentru a fi eficienta

Studii recente au scos la iveala faptul ca cea mai mare concentratie de vitamina C se regaseste de fapt in catina, specialistii considerand aceasta planta un adevarat "izvor natural de vitamina C". Jumatate de kilogram de fructe de catina se amesteca cu 400 de grame de miere.

acum 101 luni (18 Nov 2015)

Originara din Asia, catina a patruns in tara noastra in timpul marilor migratii din primele secole ale Evului Mediu. Beneficiile pentru organism ale fructelor mici de culoare orange sunt destul de multe.

Studii recente au scos la iveala faptul ca cea mai mare concentratie de vitamina C se regaseste de fapt in catina, specialistii considerand aceasta planta un adevarat "izvor natural de vitamina C". "Intr-adevar se stie ca in catina concentratiile de vitamina C sunt destul de mari.

Beneficii pentru organism

Datorita concentratiilor mari de vitamina C pe care le contine, catina este considerata protectorul natural al sistemului imunitar.

"Orice preparat pe baza de catina consumat in perioada sezonului rece e benefic si tine raceala la distanta. De regula, terapiile cu produse farmaceutice pentru cresterea imunitatii este bine sa fie incepute inca din septembrie", mai spune asistenta Carmen Ana.

Remediu natural pentru 100 de boli

In cultura populara se spune ca aceasta planta vindeca nu mai putin de 100 de boli. Studiile au aratat faptul ca terapiile naturiste pe baza de catina ar ajuta organismul sa lupte impotriva dereglarilor digestive sau hepatice. De asemenea, datorita substantelor pe care le contine, catina este un foarte bun medicament pentru tratarea ranilor sau arsurilor. "Combinatiile de substante pe care le contine ajuta la refacerea pielii si ii reda fermitatea", mai spune asistenta Carmen Ana.

Catina sub toate formele

Industria produselor farmaceutice naturiste vinde catina sub toate formele. In farmacii sunt disponibile atat capsule cu extracte din catina, cat si uleiuri sau esente din suc de catina. Totusi, pentru o eficienta cat mai crescuta a terapiei cu catina, este recomandat consumul unui amestec de miere cu catina.

Modul de preparare este destul de simplu. Jumatate de kilogram de fructe de catina se amesteca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro