Cati romani s-au inscris in Registrul electoral

Cati romani s-au inscris in Registrul electoral

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) anunta ca, pana la data de 16 august 2016, au fost validate 6.081 de cereri de inscriere in Registrul electoral depuse de alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate.

acum 79 luni (16 Aug 2016)

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) anunta ca, pana la data de 16 august 2016, au fost validate 6.081 de cereri de inscriere in Registrul electoral depuse de alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate. In luna august, ritmul de inscriere a fost de circa 1.000 de persoane pe saptamana, dupa ce in primele trei luni de cand a demarat programul, in luna martie, se inscrisesera in Registru sub 2.000 de persoane.

"AEP face apel la cetatenii romani din afara granitelor tarii sa se adreseze misiunilor diplomatice si oficiilor consulare in vederea depunerii documentelor necesare inscrierii in Registrul electoral cu optiunea pentru votul prin corespondenta sau la o sectie de votare din apropierea locuintei. De asemenea, Autoritatea recomanda alegatorilor romani din strainatate sa se informeze la Ministerul Afacerilor Externe in legatura cu organizarea si desfasurarea alegerilor parlamentare in afara tarii", informeaza institutia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro