Cati militari va trimite Romania in teatrele de operatii in 2018. Numarul a crescut considerabil

Cati militari va trimite Romania in teatrele de operatii in 2018. Numarul a crescut considerabil

Astfel, s-a stabilit ca Ministerul Apararii Nationale va putea participa, in 2018, cu un numar de 1.775 de militari, reprezentand o crestere cu 286 de militari fata de acest an, iar acestia pot fi desfasurati in teatrele de operatii, precum si in cadrul misiunilor individuale de observare si monitorizare. Tot in sedinta de marti a CSAT, membrii Consiliului au fost informati cu privire la stadiul indeplinirii Planului de actiune pentru implementarea deciziilor Summitului NATO de la Varsovia si a fost analizat si aprobat Raportul privind masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni instituite pe plan international (octombrie 2016 - septembrie 2017).

acum 32 luni (28 Nov 2017)

otrivit Administratiei Prezidentiale, prima tema analizata si aprobata de catre membrii Consiliului a reprezentat-o Planul de intrebuintare a Fortelor Armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2018.

Astfel, s-a stabilit ca Ministerul Apararii Nationale va putea participa, in 2018, cu un numar de 1.775 de militari, reprezentand o crestere cu 286 de militari fata de acest an, iar acestia pot fi desfasurati in teatrele de operatii, precum si in cadrul misiunilor individuale de observare si monitorizare.

De asemenea, fortele Ministerului Afacerilor Interne puse la dispozitie, in anul 2018, pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU vor fi in numar de 1.867 de jandarmi si politisti - cu 340 mai multi decat in anul 2017.

"Efortul principal va fi reprezentat, in continuare, de participarea cu forte si mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission, concomitent cu mentinerea participarii la operatiile NATO KFOR si UE ALTHEA din Balcani. Prin participarea la astfel de misiuni, statul roman se implica activ in promovarea stabilitatii si securitatii regionale si globale, in combaterea terorismului international, actionand in conformitate cu Strategia nationala de aparare a tarii pentru perioada 2015-2019", spune Administratia Prezidentiala.

Tot in sedinta de marti a CSAT, membrii Consiliului au fost informati cu privire la stadiul indeplinirii Planului de actiune pentru implementarea deciziilor Summitului NATO de la Varsovia si a fost analizat si aprobat Raportul privind masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni instituite pe plan international (octombrie 2016 - septembrie 2017).

Consiliul a constatat ca institutiile romanesti, in perioada de referinta, au pus in aplicare sanctiunile adoptate la nivelul Organizatiei N... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro