Cati bani face cetatenia romana? Cazul moldovencei care si-a luat pasaport romanesc pentru a circula in Occident

Cati bani face cetatenia romana? Cazul moldovencei care si-a luat pasaport romanesc pentru a circula in Occident

Acest lucru il stim mai toti si il acceptam tacit, fiecare parte folosindu-se si profitind de acest drept legal si context social, politic si economic: "patriotii" romani sint cu sufletul impacat ca macar asa ii ajuta "pe fratii lor", moldovenii capata acces la "Evropa", politicenii moldoveni se bucura ca "gostarbeiterii" trimit bani acasa si-i scutesc de someri, iar politicenii romani se folosesci cinic de ei in diverse situatii politice. Europa are si ea de cistigat destul de pe urma acestor "ultimi sclavi ai Europei": sa nu uitam ca mai toti moldovenii lucreaza la negru si fara minime drepturi civile si sociale.

acum 92 luni (18 Sep 2014)

Fiind vedeta locala la Chisinau (am inteles ca e cintareata) a jucat pe gustul majoritatii locale si a postat pe Fecebook ceva de genul: "Pasaportul romanesc este pentru mine doar o viza care-mi permite sa fiu mobila, nu inseamna cetatenie. Marea parte a moldovenilor se folosesc de acest drept legal intr-un scop pur pragmatic: nevoia de a circula liber si mai ales de a accede la piata occidentala a muncii. Nu dragostea de tara ii mina, nu fiorul patriotismului ii anima sa stea la cozi interminabile, ci dezastrul economic si social in care se afla intreaga noastra regiune. Ne poate enerva, deranja, insa nu e nimic ilegal in astfel de afirmatii si atitudini. Acest lucru il stim mai toti si il acceptam tacit, fiecare parte folosindu-se si profitind de acest drept legal si context social, politic si economic: "patriotii" romani sint cu sufletul impacat ca macar asa ii ajuta "pe fratii lor", moldovenii capata acces la "Evropa", politicenii moldoveni se bucura ca "gostarbeiterii" trimit bani acasa si-i scutesc de someri, iar politicenii romani se folosesci cinic de ei in diverse situatii politice. Europa are si ea de cistigat destul de pe urma acestor "ultimi sclavi ai Europei": sa nu uitam ca mai toti moldovenii lucreaza la negru si fara minime drepturi civile si sociale.

Dar "cazul Tarasiuc", in loc sa ne ridice niste intrebari si sa ne puna sa regindim si sa analizam ce se intimpla in aceasta zona, a devenit un moment de isterie. Presa de pe amble parti ale Prutului, in marea ei parte, in loc sa ne ofere reportaje, date, informatii utile, analize pentru a intelege fenomenul "repatriatilor in tranzit" ne ofera un discurs patriotard caci pe mai nimeni nu intereseaza sa inteleaga cauzele si efectele acestor fenomene. Iar "patriotii", cei care stiu cine trebuie si cine nu trebuie sa fie cetatean, s-au sesizat si au luat masuri. De aceea am cerut reanalizarea aceste cereri de redobandire a cetateniei". Pe urma mai aflam ca i s-a retras cetatenia: "Aceasta s-a in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro