Cati bani avea Piturca la el cand a fost arestat pentru ca juca barbut. Averea de sub calorifer

Cati bani avea Piturca la el cand a fost arestat pentru ca juca barbut. Averea de sub calorifer

La masa cu Piturca s-au mai aflat Aurel Diaconu (43 de ani, conducator auto), Nicolae Holt (61 de ani, vinzator), Constantin Cutui (58 de ani, gestionar), Victor Hortopan (32 de ani, profesor de matematica) si Ion Scorosanu (39 de ani, mandatar la cooperativa ). Desi era cel mai tanar dintre jucatori, Piturca era cel mai "bogat" de la masa, asupra lui gasindu-se cea mai mare suma de bani: 11.500 de lei, semn ca era "in mana".

acum 97 luni (23 May 2016)

In noaptea de 16 spre 17 decembrie 1981, in jurul orei 2.00, in apartamentul unei anume Doina Holt din Targu-Jiu (43 de ani), Militia a prins in flagrant sase persoane jucind barbut pe bani grei. Din sentinta cazului reiese ca Victor Piturca era recunoscut ca "jucator de poker, barbut, table pe sume fabuloase, pe raza municipiului Targu-Jiu".

Piturca jucase la Pandurii Targu-Jiu in sezonul 1977-1978, dar si-a facut prieteni de jocuri de noroc pe care i-a mai vizitat si dupa trei ani. La masa cu Piturca s-au mai aflat Aurel Diaconu (43 de ani, conducator auto), Nicolae Holt (61 de ani, vinzator), Constantin Cutui (58 de ani, gestionar), Victor Hortopan (32 de ani, profesor de matematica) si Ion Scorosanu (39 de ani, mandatar la cooperativa ). Doru Aristica Serban, zis , 27 de ani, fara ocupatie, a reusit sa fuga. Desi era cel mai tanar dintre jucatori, Piturca era cel mai "bogat" de la masa, asupra lui gasindu-se cea mai mare suma de bani: 11.500 de lei, semn ca era "in mana".

Procesul s-a desfasurat in regim de urgenta, pe 18 decembrie 1981, si a fost public (in sala cinematografului "23 August" din Tirgu-Jiu). Toti cei sase inculpati au primit cate sase luni de inchisoare. "La un moment dat, Scorosanu si , ramasi fara bani, au plecat sa mai faca rost de fonduri. La putine momente dupa revenirea lui Scorosanu, am auzit zgomote de pasi la usa, iar lumina s-a stins. Apoi, cand m-am uitat pe geam, i-am vazut pe toti cu catuse la maini in timp ce erau bagati in duba. Pe masa erau 120.000 de lei. Cu ajutorul lui Sorin Gaman, fotbalist la Jiul Petrosani, care avea relatii tari, am ajuns la comandantul Militiei, unul Toma. Purta uniforma vargata si era legat cu catuse la maini de un hot. Piti mi-a spus atunci sa ma duc la el la apartament si sa caut sub calorifer niste bani si sa-i dau unei persoane din Craiova. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro