Cati bani au cheltuit romanii pe vacante de Revelion in tara si in strainatate

Cati bani au cheltuit romanii pe vacante de Revelion in tara si in strainatate

Potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), in strainatate au calatorit prin intermediul agentiilor de turism, pentru petrecerea sarbatorilor de iarna din acest an, aproape 10.000 de romani, in crestere cu 22%. De asemenea, romanii care au ales sa isi petreaca vacanta de sarbatori in strainatate au avut de ales intre destinatii de schi si sporturi de iarna, pachete turistice de tip city-break in orase europene si destinatii exotice indepartate.

acum 42 luni (3 Jan 2017)

Potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), in strainatate au calatorit prin intermediul agentiilor de turism, pentru petrecerea sarbatorilor de iarna din acest an, aproape 10.000 de romani, in crestere cu 22%.

"Chiar daca sfarsitul de an a fost marcat de evenimente politice, economice si sociale atat pe plan intern, cat si extern, acestea nu i-au mai afectat pe turistii romani la fel ca in anii anteriori, ceea ce a determinat cresterea circulatiei turistice in preajma sarbatorilor de iarna", a mentionat FPTR.

Destinatiile romanesti au continuat sa fie cele mai preferate

Destinatiile din Romania au continuat sa fie cele mai preferate, tendinta care se va pastra pe tot parcursul anului 2017, pe fondul turbulentelor internationale si a sigurantei pe care o ofera Romania ca destinatie de vacanta, sustin jucatorii din turism. Ca de obicei, destinatiile cu traditie au fost arhipline, inregistrandu-se la nivel national o crestere a numarului de turisti cu 7% fata de anul trecut", a precizat patronatul.

Peste 29.000 de romani au ales sa petreaca sarbatorile de iarna in statiunile balneare, in crestere de 3,5%, fata de anul trecut. Astfel, 55.000 de turisti au preferat sa-si petreaca noaptea dintre ani la pensiuni, in crestere cu 5% fata de anul trecut. Cresteri s-au inregistrat si in zonele montane, unde 38.000 de persoane au optat sa-si petreaca vacanta de Revelion la munte, in crestere cu 5% fata de anul trecut.

Care au fost cele mai cautate zone

Pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei au platit peste 35.000 de persoane, in crestere cu 16% fata de anul anterior. "In ceea ce priveste tarifele percepute in perioada sarbatorilor, se constata ca acestea au crescut fata de anul anterior cu o medie de 6%. Astfel, romanii au cheltuit peste 154 milioane de lei pentru achizitionarea pachetelor de Revelion in t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro