Cati alesi au spus "Adio" Parlamentului dupa doar sase luni de mandat. Motive: sinecuri si revenirea in administratia locala

Cati alesi au spus

Intre timp, Gadea, pe langa calitatea de functionar a capatat-o si pe cea de urmarit penal, fiind acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu pentru atribuirea ilegala a trei contracte cu o firma si cu o persoana pentru inchirierea de parti din insula Belina si bratul Pavel al Dunarii, in perioada in care era presedinte de CJ. De la o indemnizatie de parlamentar de aproape 6.000 de lei a trecut la un salariu de 33.500 lei, la care se mai adauga 16.000 lei, indemnizatia de membru al Consiliului de administratie.

acum 36 luni (18 Aug 2017)

Opt deputati si-au incheiat conturile cu Parlamentul inca din primele lor luni de mandat, cu toate ca electoratul i-a trimis sa ii reprezinte pentru ani. Primul a decis sa revina la functia de consilier judetean in Timis si sa candideze pentru functia de presedinte de CJ, dupa ce Sorin Grindeanu a demisionat din aceasta pozitie pentru a fi premier. Pe de alta parte, Andaluzia Luca a optat revenirea la viata de consilier municipal in Tulcea. Adrian Gadea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, a demisionat pe 27 ianuarie pentru a putea exercita noua functie, cea de secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale, condus de Sevil Shaidehh. Din aceasta functie a fost demis la sfarsitul lunii iunie de Grindeanu, insa a fost reangajat la aproape doua saptamani de premierul Mihai Tudose. Intre timp, Gadea, pe langa calitatea de functionar a capatat-o si pe cea de urmarit penal, fiind acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu pentru atribuirea ilegala a trei contracte cu o firma si cu o persoana pentru inchirierea de parti din insula Belina si bratul Pavel al Dunarii, in perioada in care era presedinte de CJ.

Deputatul USR Manuel Costescu, membru al Comisiei de control a activitatii SRI, a anuntat in prima zi a primaverii ca isi da demisia din Parlament. Acesta a ales viata alaturi de familia de la Londra, nu pe cea de parlamentar. Liberalul Eugen Nicolaescu, fost lider de grup al PNL in legislatura 2012-2016, a preferat sa mearga pe suma mai bine retribuita la Banca Nationala a Romaniei. De la o indemnizatie de parlamentar de aproape 6.000 de lei a trecut la un salariu de 33.500 lei, la care se mai adauga 16.000 lei, indemnizatia de membru al Consiliului de administratie. Nu mai vorbim de faptul ca oamenii din conducerea BNR au dreptul la o indemnizatie de vacanta de 100% din salariul net lunar, in cazul lui Nicolaescu sa 33.500 lei.

Pesedist de 13.000... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro