Catherine Deneuve, intre actritele care apara "libertatea de a deranja" a barbatilor

Catherine Deneuve, intre actritele care apara

Actrita Catherine Deneuve, care si-a castigat titulatura de mare stea a cinematografului francez datorita celor sapte decenii de cariera, este una dintre cele 100 de femei care au semnat o scrisoare deschisa in ziarul francez "Le Monde" prin care "apara libertatea barbatilor de a deranja". "Campania de acuzatii, justitia expeditiva: barbatii au fost sanctionati in profesia lor, constransi sa demisioneze, doar pentru ca au atins un genunchi, au incercat sa fure un sarut, au vorbit de lucruri intime in timpul unei cine de lucru sau au trimis mesaje cu conotatii sexuale unei femei care nu simtea atractie la randul ei", sustin ele, evocand "un val purificator" care s-a nascut odata cu miscarile #Balancetonporc si #Metoo.

acum 59 luni (9 Jan 2018)

Actrita Catherine Deneuve, care si-a castigat titulatura de mare stea a cinematografului francez datorita celor sapte decenii de cariera, este una dintre cele 100 de femei care au semnat o scrisoare deschisa in ziarul francez "Le Monde" prin care "apara libertatea barbatilor de a deranja". "Violul este o crima, dar flirtul insistent sau stangaci nu reprezinta o ofensa, nici bravura o agresiune macho", scriu in cotidian 100 de actrite, scriitoare, cercetatoare si jurnaliste, respingand "puritanismul" aparut dupa primele acuzatii de hartuire sexuala care l-au vizat pe mogulul de la Hollywood Harvey Weinstein. "Campania de acuzatii, justitia expeditiva: barbatii au fost sanctionati in profesia lor, constransi sa demisioneze, doar pentru ca au atins un genunchi, au incercat sa fure un sarut, au vorbit de lucruri intime in timpul unei cine de lucru sau au trimis mesaje cu conotatii sexuale unei femei care nu simtea atractie la randul ei", sustin ele, evocand "un val purificator" care s-a nascut odata cu miscarile #Balancetonporc si #Metoo. Pentru acest grup de femei, din care fac parte si editoarea Joelle Losfeld, actrita Ingrid Caven, jurnalista Elisabeth Levy si scriitoarea Catherine Robbe-Grillet, "aceasta febra a trimis la abator, in loc sa ajute femeile sa devina autonome, serveste intereselor dusmanilor libertatii sexuale, extremistilor religiosi, a celor care estimeaza ca femeile sunt fiinte aparte, copii cu chip de adult" si cer sa fie protejate.

Catherine Deneuve, la varsta de 18 ani FOTO Getty Images "Ca femei nu ne recunoastem in acest feminism care, dincolo de denuntari ale abuzurilor de putere, ia chipul unei uri fata de barbati si sexualitate", afirma semnatarele textului. A debutat in film la varsta de 13 ani, cu un rol in filmul din 1956 "Les Collegiennes" si merge mai departe pentru a juca in filmele unor regizori precum Roger Vadim (cu care are un copil) inainte de marele succes cu musical-ul lui Jaques Demy, "Les Parapluies de Ch... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro