Cathedral Plaza, un pas mai aproape de demolare

In motivarea solutiei de suspendare, instanta arata ca "legea nu confera primarului Municipiului Bucuresti atributia de a dispune direct printr-o decizie desfiintarea constructiei, ci ii confera atributiile privind demararea procedurilor legale, la finalul carora se decide emiterea autorizatiei de demolare, stiut fiind ca, in vederea emiterii unei autorizatii de demolare, se parcurg procedurile obligatorii prevazute de lege, ce implica inclusiv obtinerea tuturor avizelor si acordurilor prevazute de lege, fiind posibila si intrarea in legalitate in sensul prevederilor art. Si in luna iunie a anului trecut, Arhiepiscopia Romano-Catolica a reclamat la DNA mai multi angajati ai Primariei Capitalei pentru coruptie si obstructionarea justitiei, in cazul dezmembrarii Cathedral Plaza, arhiepiscopul Ioan Robu sustinand atunci ca demolarea costa 7 milioane de euro, si nu cat spun reprezentantii Millenium Building Development, care avansasera suma de 73 de milioane de euro "cu scopul de a descuraja desfiintarea cladirii ilegale".

acum 105 luni (13 Sep 2015)

Curtea de Apel Ploiesti a decis, definitiv, anularea hotararii prin care fusese suspendata executarea deciziei de demontare a cladirii Cathedral Plaza, arata Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB), scrie Mediafax.

Apelul Arhiepiscopiei Romano-Catolice prin care se solicita anularea sentintei civile din 15 aprilie 2015 a fost admis vineri de Curtea de Apel Ploiesti, care, in rejudecare, a respins cererea de suspendare a executarii silite privind desfiintarea Cathedral Plaza. Iosif, acesta cheltuie sume imense din bugetul Primariei Municipiului Bucuresti pentru a comanda expertize inutile, care sa ii justifice atitudinea de a nu demola o cladire ilegala, aducand un grav prejudiciu bucurestenilor si ordinii de drept, dar un mare castig detinatorului cladirii", sustin reprezentantii ARCB.

Millennium Building Development, proprietarul cladirii Cathedral Plaza, arata, in luna mai, ca prin decizia din 15 aprilie, Tribunalul Dambovita a suspendat executarea hotararii prin care a dispus demolarea Cathedral Plaza, pana cand se vor clarifica obligatiile ce revin Primariei Capitalei si pana la finalizarea procedurilor de reautorizare a cladirii. Suspendarea hotararii din 2012 va fi valabila pana la momentul cand se vor clarifica obligatiile instituite in sarcina Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), precum si pana la finalizarea procedurilor de reautorizare a cladirii ce fac obiectul dosarului 8563/3/2012 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti", preciza atunci Millennium Building Development, intr-un comunicat de presa.

Decizia Tribunalului Dambovita a fost mentinuta de Curtea de Apel Ploiesti, care a decis irevocabil, in ianuarie 2013, demolarea imobilului Cathedral Plaza si readucerea terenului pe care a fost edificata constructia la destinatia initiala, aceea de parc.

"Dispunerea demolarii se face, potrivit legii, prin emiterea de catre PMB a unei autorizatii de demolare, precedate de obtinerea tuturor avizelor si acordurilor imp... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro